Nyt Pääsiäistä kun tuli vietettyä vapailla, oli se pakko jotain herkkua kotiinkin tehdä. Kaapista löytyi kermaa, mascarponea, lemoncurdia, mansikoita, mandariinilohkoja ja passionia.... Hmm... Jospa tekasisi kääretortun!

Pohja oli nyt kakkupohjamainen, eli tiiviimpi. Näin myös kostuttaessa ei vetisty liikaa. Itse tykäsin ehkä hieman enempi kuin pelkästään perunajauhoilla tehdystä pohjasta

IMG_4164.jpg

Pohja

5            kananmunaa

1 ½  dl  sokeria ( 1/4 osa vaniljasokeria

2½   dl   vehnäjauhoja

1       tl   leivinjauhetta

2    rkl    sitruunankuoriraastetta

Täyte

3   dl    kermaa

3   rkl   mascarponea

1- 1½   rkl   lemoncurdia

1   prk    säilyke mandariineja

mansikanpaloja

2          passionia

 

- Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi

- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi

- Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla ja levitä taikina siihen. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja paista keskitasolla 12-15 min

- Ripottele puhtaalle astiapyyhkeelle sokeria ja kumoa pohja siihen. Poista leivinpaperi ja kääräse rullalle pyyhkeen sisään. Anna jäähtyä 30 min

- Vatkaa kerma ja lisää mascarpone ja lemoncurd. Sekoita tasaiseksi

- Kostuta pohjaa säilykemandariinien liemellä. Levitä vaahto päälle ja ripottele päälle mandariinit, mansikanpalat ja purista passionin lihat. Kääräise rullalle, kääräise vielä leivinpaperin sisään. Laita jämäköitymään jääkaappiin reiluksi tunniksi-pariksi

- Koristele haluamallasi tavalla. Itse spritsasin päälle hieman tummaa suklaata, pursottelin reunoille kermaa ja koristelin mansikoilla

IMG_4166.jpg

Maukasta Pääsiäisen loppua !