Ensimmäistä kertaa tuli tehtyä Britakakkua, uskokaa tai älkää!

Monen monta kertaa on ollut mielesä, mutta syytä en millään tiedä miksi ei sitten ole tullut tartuttua tuumasta toimeen. Mutta nyt tein Juhannukseksi mökille, ja vei kyllä kielen ja sydämen mennessä.

 Sly -pariltani sain kesäkuun paketin mukana mango-passion britakakun ohjeen. Täytteen sovelsin niistä mitä kaapissa oli, mutta uskon, että mango ja passion olisi myös namia :)

11537721_896509777075786_858465139060104

Pohja ( 10 annosta)

150  g  voita

1 1/4 dl sokeria

4          kananmunan keltuaista

2½   dl  vehnäjauhoja

2      tl  leivinjauhetta

1 1/4 dl maitoa

Marenkikerros

4        kananmunan valkuaista

2  dl  sokeria

- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita keskenään kuiva-aineet. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa vaahtoon varovasti käännellen. Aloita ja lopeta jauhoilla

- Voitele kolme n. 21cm irtopohjavuokaa tai n. 35 x 40cm uunipelti. Mikäli ei ole kolmea samankokoista vuokaa, voit käyttää myös hieman erikokoisia niin että koko hieman pienenee

- Levitä taikina vuokiin. Ei tarvitse mennä ihan reunoille asti, koska taikina leviää uunissa. Laita vuuat syrjään odottamaan ja valmista marenki

- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pikkuhiljaa koko ajan vatkaten . Vatkaa kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Levitä vaahto pohjien päälle

- Paista 175 asteessa n. 25-30 min/ pellillistä joutuu paistaa hieman kauemmin, kunnes pohjat ovat kypsiä ja marenki kauniin ruskeaa

- Anna pohjien jäähtyä kunnolla. Leikkaa pellillinen kolmeen saman kokoiseen palaan

Täyte

5  dl  kuohukermaa

1 prk mascarponea

vaniljasokeria maun mukaan

mansikoita, suklaakastiketta, nektariinia...

- Vatkaa kerma ja lisää notkistettu mascarpone. Levitä pohjan päälle, ripottele pilkottuja mansikoita ja nektariineja. Valuta suklaakastiketta päälle. Nosta yksi pohja päälle ja toista täyte. Nosta kolmas pohja päälle ja toista täyte. Voit ripotella päälle vielä valkosuklaarouhetta tai tomusokeria

HUOM! Täytä vasta juuri ennen tarjoilua. POhjat voit valmistaa jo aikasemmin

1146526_896509757075788_2515753975737308

Nauti!

10294284_896509807075783_585551051471294

Kuvassa olevan tein pienempään vuokaan, ja siksi tuli vain kaksi pohjapalaa