Maukas kasvispiirakka illanistujaisiin tai iltapalaksi. Maistuu niin kylmänä kuin lämpimänä :)
26 cm vuokaan
Pohja
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
125 g voita
1 keltuainen
3 rkl kylmää vettä
Täyte
200 g pakastepinaattia sulatettuna ja valutettuna
400 g ricottaa
3 kananmunaa
suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta, jauhettua muskottipähkinää
0,75 dl kermaa
30 g parmesaania
miniluumutomaatteja
- Siivilöi jauho ja suola kulhoon ja nypi joukkoon voi. Lisää joukkoon vatkattu keltuainen ja vesi. Sekoita tasaiseksi taikinapalloksi. Laita kelmuun ja jääkaappiin puoleksi tunniksi
- Kauli taikina vuoan kokoiseksi ja painele vuokaan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla, peitä leivinpaperilla ja täytä esim. herneillä. Esipaista 200 asteessa 15 min ja ota paperi ja herneet pois
- Vatkaa kananmunat kulhossa ja lisää joukkoon ricotta, sulatetut ja valutetut pinaatit , kerma ja mausta. Sekoita. Kaada pohjan päälle ja lisää halkaistut tomaatit ja juustoraaste päälle
- Paista 180 asteessa 30 min tai kunnes piirakka on kullanruskea
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.