Maukas kasvispiirakka illanistujaisiin tai iltapalaksi. Maistuu niin kylmänä kuin lämpimänä :)

IMG_3067.jpg

26 cm vuokaan

Pohja

4    dl   vehnäjauhoja

½   tl    suolaa

125 g  voita

1          keltuainen

3   rkl   kylmää vettä

Täyte

200   g   pakastepinaattia sulatettuna ja valutettuna

400   g   ricottaa

3            kananmunaa

suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta, jauhettua muskottipähkinää

0,75  dl  kermaa

30    g    parmesaania

miniluumutomaatteja

- Siivilöi jauho ja suola kulhoon ja nypi joukkoon voi. Lisää joukkoon vatkattu keltuainen ja vesi. Sekoita tasaiseksi taikinapalloksi. Laita kelmuun ja jääkaappiin puoleksi tunniksi

- Kauli taikina vuoan kokoiseksi ja painele vuokaan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla, peitä leivinpaperilla ja täytä esim. herneillä. Esipaista 200 asteessa 15 min ja ota paperi ja herneet pois

IMG_3072.jpg       IMG_3073.jpg

- Vatkaa kananmunat kulhossa ja lisää joukkoon ricotta, sulatetut ja valutetut pinaatit , kerma ja mausta. Sekoita. Kaada pohjan päälle ja lisää halkaistut tomaatit ja juustoraaste päälle

- Paista 180 asteessa 30 min tai kunnes piirakka on kullanruskea

IMG_3069.jpg