Ei nyt niin kaunis pinta, mutta muoto on eri hauska. Eikö teistäkin?

Sain kyseisen hauskan kakkumuotin uskollisuuslahjaksi monista vuosista Sly -ringiltä. Ensimmäisenä kokeilin vuokaan maistuvaa mokkakakkuani

IMG_2252.jpg

Tässä ohje normi irtopohjavuokaan

Mokkamousse

200 g maustamatonta tuorejuustoa
½  prk  mascarponea
3 dl vispikermaa
1 1/2 dl vahvaa murukahvia
2 dl ruokosokeria
3 rkl kaakaojauhetta
½  dl irish cream siirappia (Modo )
2 tl vaniljasokeria
7 liivatelehteä
 
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Vatkaa kerma . Pehmennä tuorejuustoa ja mascarponea ja sekoita niiden joukkoon vaniljasokeri. Yhdistä kerman kanssa
- Mittaa kattilaan kahvi ja ruokosokeri. Kuumenna niin, että sokeri sulaa. Liuota pehmenneet liivatteet kahviin ja jäähdytä

- Lisää jäähtynyt kahvi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen juusto-kermaseokseen ja sekoita tasaiseksi

- Kaada mousse keksipohjan päälle

- Siirrä jääkaappiin jähmettymään ainakin muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli

- Hunnuta kaakaojauheella

(Kuvan tästä kakusta löydät täältä )

 

* Tähän ylläolevaan vuokaan tein näin:

- Mousse kaadettu muottiin ja pakastimeen jäätymään, mieluiten yön yli

IMG_2256.jpg    IMG_2255.jpg

- Keksimurskapohja taputellaan vuokaan päällimmäiseksi ja kovetetaan

IMG_2254.jpg  IMG_2253.jpg

- Kumotaan kakku tarjoilualuselle

- Suihkautin pintaan vielä valkosuklaasprayta

IMG_2368.jpg  IMG_2369.jpg