Mutakakkua suklaan ystäville ja makeasta rakastaville. Mutta mitä jos tekisitkin sen hieman terveellisemmin ;)

Kakkua maisteli useampi ihminen, mm. mieheni, joka rakastaa suklaisia herkkuja. Myös mutakakkua. Tätä hän lusikoi innolla. Kukaan ei osannut arvata mistä on tehty, hämmästys oli suuri :D

Suosittelen kokeilemaan!
 

IMG_4953.jpg

2 tölkkiä mustapapuja (gogreen)

4 rkl omenasosetta

0,5 dl kookosöljyä sulatettuna

4 dl fariinisokeria tai ruokosokeria

3 dl mantelijauhetta

1,5 tl vanilja-aromia

1 tl leivinjauhetta

2,5 dl kaakaojauhetta

0,5 tl suolaa

0,5 dl kauramaitoa

100 g tummaa vegaanista suklaata sulatettuna

1-1½  dl  vadelmia

 

- Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen. Pingota kakkuvuoan (24 cm) pohjalle leivinarkki

- Huuhtele pavut ja valuta ne. Soseuta pavut tasaiseksi massaksi. Siirrä seos kulhoon ja sekoita joukkoon omenasose, sulatettu kookosöljy, mantelijauho, leivinjauhe, suola ja sokeri. Lisää myös siivilöity kaakaojauhe sekä vanilja-aromi. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kauramaito ja sulatettu suklaa

- Kaada taikina vuokaan ja painele vadelmat taikinan sekaan

- Paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia tai kunnes on mielestäsi kypsä. Kakun kuuluu olla keskeltä hieman hyllyvä ja tahmea

Tarjoile vadelmakastikkeen ja kaurakermasta tehdyn vaahdon kera

Vadelmakastike: Kiehauta vadelmat ja hieman sokeria. Paseeraa siivilän läpi

IMG_4952.jpg

Muuten, en tiedä oletteko huomioineet tätä , että blogini on hieman hiljaisempi ? Kovasti on kyllä leivottu, mutta paljon on kaikenlaista.. Sen enempää en valitettavasti voi nyt kertoa, myöhemmin, kesän jälkeen sitten ;)