Mutakakkua suklaan ystäville ja makeasta rakastaville. Mutta mitä jos tekisitkin sen hieman terveellisemmin ;)
Kakkua maisteli useampi ihminen, mm. mieheni, joka rakastaa suklaisia herkkuja. Myös mutakakkua. Tätä hän lusikoi innolla. Kukaan ei osannut arvata mistä on tehty, hämmästys oli suuri :D
Suosittelen kokeilemaan!
2 tölkkiä mustapapuja (gogreen)
4 rkl omenasosetta
0,5 dl kookosöljyä sulatettuna
4 dl fariinisokeria tai ruokosokeria
3 dl mantelijauhetta
1,5 tl vanilja-aromia
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl kauramaitoa
100 g tummaa vegaanista suklaata sulatettuna
1-1½ dl vadelmia
- Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen. Pingota kakkuvuoan (24 cm) pohjalle leivinarkki
- Huuhtele pavut ja valuta ne. Soseuta pavut tasaiseksi massaksi. Siirrä seos kulhoon ja sekoita joukkoon omenasose, sulatettu kookosöljy, mantelijauho, leivinjauhe, suola ja sokeri. Lisää myös siivilöity kaakaojauhe sekä vanilja-aromi. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kauramaito ja sulatettu suklaa
- Kaada taikina vuokaan ja painele vadelmat taikinan sekaan
- Paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia tai kunnes on mielestäsi kypsä. Kakun kuuluu olla keskeltä hieman hyllyvä ja tahmea
Tarjoile vadelmakastikkeen ja kaurakermasta tehdyn vaahdon kera
Vadelmakastike: Kiehauta vadelmat ja hieman sokeria. Paseeraa siivilän läpi
Muuten, en tiedä oletteko huomioineet tätä , että blogini on hieman hiljaisempi ? Kovasti on kyllä leivottu, mutta paljon on kaikenlaista.. Sen enempää en valitettavasti voi nyt kertoa, myöhemmin, kesän jälkeen sitten ;)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.