Voileipäkakkuja saa tehtyä monia erilaisia, itsekkin useammanlaista jo tehnyt. Jokinaika sitten oli vaatekutsut, johon halusin suolaiseksi tehdä voikkarikakun. Tämän ohjeen olin bongannut joskus Maku -lehden sivuilta.
Muokkasin hieman ohjetta pienemmäksi ( tässä nyt Maku-lehdessä olleen kokoisena ) ja hieman oman oloisemmaksi.
Täyte
500 g mascarponea
160 g parmankinkkua hienonnettuna
1 punasipuli silputtuna
25 g aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
1/4 tl mustapippuria
2 dl vispikermaa
½ dl tuoretta basilikaa
35 g rucolaa
Kostutus
2 dl kevytmaitoa
Koristeluun
2 dl Flora kuohua
200 g tuorejuustoa
suolaa, mustapippuria
Esim. ruohosipulia, hunajamelonia, kurkkua, rucolaa
- Leikkaa leivistä reunat pois. Varmista, että leipäpalat ovat samankokoisia
Lado 3 vierekkäin, ja kahteen riviin vieriviereen leivinpaperin päälle, Kostuta maidolla ( tai voit leikellä paloja niin, että saat tasaisen neliön )
- Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon silputtu kinkku, sipuli ja tomaatit. Mausta mustapippurilla ja halutessasi suolalla
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon
- Levitä puolet täytteestä leiville. Silppua basilika ja rucola. Levitä puolet täytteen päälle. Lado päälle uusi kerros leipiä . Kostuta ja toista täytteet
- Lado pinnalle loput leivistä ja kostuta hyvin
- Kääri kakku tiukkaan pakettiin ja pane päälle paino, vaikka puinen leikkuulauta. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään
- Nosta tarjoiluvati parmankinkkukakun päälle ja käännä ympäri
- Vatkaa kerma ja lisää notkistettu tuorejuusto. Lisää mausteita maun mukaan. Peitä kakku seoksella, voit halutessasi pursotella reunoille
- Koristele kakku pannulla paahdetuilla ilmakuivatunkinkun silpulla, kurkulla, ruohosipulilla ja rucolalla. Koverra palloraudalla melonista palloja ja levittele kakun päälle
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.