Leivotaan lehdessä oli helpon ja herkullisen kuuloinen limppu, ja pakkohan sitä oli kokeilla :)

( on tullut kokeilemisen jälkeen leivottua aika monta kertaa...)

IMG_2783-normal.jpg

2 kpl

6    dl    maitoa

50   g    hiivaa

1    rkl   siirappia

2    tl     suolaa

12-13 dl vehnäjauhoja

 

- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sekaan. Lisää siirappi, suola ja jauhot vähän kerrallaan. Alusta taikina tasaiseksi jauhoitetulla pöydällä.

- Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kulhossa 40 min

- Jaa taikina neljään palaan. Leivo paloista samankokoset paksuhkot patukat. Muotoile patukoista kaksi leipää letittämällä kaksi patukkaa. Tee niistä samanmittaiset kuin käyttämäsi leipävuoka ( 1 ½ l )

- Anna vielä kohota n. 40 min liinalla peitettynä. Laita uuni kuumenemaan 220 astetta

- Paista uunin alimmalla tasolla 25-30 min