Leivotaan lehdessä oli helpon ja herkullisen kuuloinen limppu, ja pakkohan sitä oli kokeilla :)
( on tullut kokeilemisen jälkeen leivottua aika monta kertaa...)
2 kpl
6 dl maitoa
50 g hiivaa
1 rkl siirappia
2 tl suolaa
12-13 dl vehnäjauhoja
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sekaan. Lisää siirappi, suola ja jauhot vähän kerrallaan. Alusta taikina tasaiseksi jauhoitetulla pöydällä.
- Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kulhossa 40 min
- Jaa taikina neljään palaan. Leivo paloista samankokoset paksuhkot patukat. Muotoile patukoista kaksi leipää letittämällä kaksi patukkaa. Tee niistä samanmittaiset kuin käyttämäsi leipävuoka ( 1 ½ l )
- Anna vielä kohota n. 40 min liinalla peitettynä. Laita uuni kuumenemaan 220 astetta
- Paista uunin alimmalla tasolla 25-30 min
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.