Tässä suolainen herkku, jota tuli tehtyä taannoin Nosh vaatekutsuille. Ihanan rapea pohja maukkailla sisuksilla
7-10 annosta palakoosta riippuen
Taikina
3 dl maitoa / vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl siirappia
6½ - 7 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Täyte
150 g tuorejuustoa ( maustettua tai maustamatonta )
3 rkl vihreää pestoa
150 g emmental juustoraastetta
1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä pilkottuna
100-120 g aurinkokuiv.tomaatteja pilkottuna
1 kananmuna voiteluun
mustia sesaminsiemeniä
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita ne nesteeseen yhdessä siirapin kanssa. Anna kuplia 5min. Lisää suola ja öljy
- Lisää jauhot taikinaan alustaen. Taikina saa jäädä hieman löysemmäksi kuin normi pullataikina. Anna kohota 40 min
- Valmista täyte. Notkista tuorejuusto, lisää pesto ja pilkotut pistaasipähkinät. Lisää myös osa juustoraasteesta
- Kauli kohonnut taikina puolen pellin kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte ja ripottele tomaatit päälle. Kääri rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa 7-10 osaan ja asettele irtopohjavuokaan, johon pohjaan pingotettu leivinpaperi. Vuoka saa olla 24-27 cm. Jätä leikkauspinta ylöspäin ja anna kohota 30 min
- Voitele kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta ja sesaminsiemeniä
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30-35 min
Ohjeen nappasin Leivotaan lehdestä, jota ihan hieman muuttelin
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.