Hyvin pitkään on ollut mielessä kokeilla tätä herkkua, mutta ei ole ollut pataa! Jokin aika sitten saatiin anopilta lainaan pata ja tätähän oli heti kokeiltava ;) Kyllä tuli herkkua!

IMG_2596.JPG

Dr. Pepperissä haudutettua revittyä possua  (käytin Coka Colaa)

n. 2 kg porsaan lapaa
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 chilipippuria
5 dl Dr. Pepperiä
1 rkl liquid smokea
1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl ketsuppia
suolaa ja pippuria

Lämmitä uuni 150 celsius asteeseen.

Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Leikkaa chilipippuri puoliksi pitkittäin, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat muutamaan pienempään osaan. Kuori ja murskaa valkosipulit kevyesti veitsen lappeella.

Mausta porsaan lapa runsaalla suolalla ja pippurilla. Nosta kasvikset ja lapa suurehkoon uuninkestävään kannelliseen pataan.

Kaada Dr. Pepper, liquid smoke, soijakastike ja ketsuppi porsaan päälle pataan. Sekoita hiukan, laita pataan kansi päälle ja nosta uuniin.

Hauduta possua uunissa vähintään viiden tunnin ajan. Käännä liha pariin kertaan paistamisen aikana. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla.

Nosta pata pois uunista ja nosta liha pois padasta. Riivi liha kahdella haarukalla pienehköksi silpuksi erilliseen astiaan.

Siivilöi porsaan paistoneste ja kuori sen pinnalta enin rasva pois. Voit myös antaa paistonesteen jähmettyä yön yli jääkaapissa, jolloin rasvan kuoriminen on helpompaa.

Sekoita paistoneste ja revitty possu keskenään. Tarjoa heti lämpimänä tai säilytä jääkaapissa lämmitä tarvittaessa.

IMG_2602.JPG

Tätä laitoimme miehen kanssa esipaistetun chiapatta leivän väliin kera salaatin tomaatti-chilikastikkeen. Nam!

IMG_2607.JPG