Teki mieli tehdä jotain ihanaa piirakkaa, jossa olisi päällä murua. Pakkasessa oli myös vielä viime vuoden raparpereja, jotka halusin käyttää pois koska uudet puskee kovaa vauhtia maasta.
Löysin Pullahiireltä ihanan piirakan ohjeen, sitä siis. Lisäten vielä vadelmia joukkoon. Oi nam kun oli mehevää!
Raparperipiirakka mansikoilla
(pellillinen piirakkaa)
Pohja
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 dl sokeria + ½ dl bourbon vaniljasokeria
4 1/2 dl kerma-maito
2 kananmunaa
200 g voita
250 g raparperia
250 g mansikoita
100 g vadelmia
Murukerros
60 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
- Sulata pohjaan tarkoitettu voi. Sekoita kaikki pohjan kuivat ainekset kulhossa keskenään ja lisää kulhoon kerma-maito, munat sekä sula voi. Sekoita taikina kunnolla sekaisin ja levitä uunipellille (noin 30x40 cm) leivinpaperin päälle
- Pese ja pilko raparperi pieneksi. (tai käytä pakastettuja ) .Pilko myös mansikat. Ripottele sekä raparperit ,vadelmat että mansikat piirakkapohjan päälle
- Valmista murukerros mittaamalla kulhoon voi, vehnäjauho sekä sokeri. Nypi nuo käsin tasaiseksi muruksi
- Ripottele muru marjojen ja raparperin päälle
- Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.