Vappu Vappu, ihana Vappu! Vihdoin pääsee tekemään herkkuja, ja oikein kunnolla ;)

Tänä vuonna kokeilin muokata tippaleivät suklaisempaan suuntaan

10325379_687167734676659_596072925523063Suklaiset                                       Tavikset

10153288_687167781343321_190670032112075       10178009_687167824676650_898137065863127

Suklaiset Tippaleivät

3     munaa

2½   dl  maitoa

½  dl  sokeria

2  tl  vaniljasokeria

3½  dl  vehnäjauhoja

½   dl  kaakaojauhetta

ripaus suolaa

Sulatettua tummaasuklaata koristeluun

Kypsentämiseen

öljyä tai kookosrasvaa

- Vatkaa munat, lisää maito ja muut ainekset. Sekoita tasaiseksi

- Pane taikina muovipussiin ja sulje pitävällä solmulla. Tee kulmaan pieni reikä, josta pursottaessa tulee spagetin paksuista nauhaa

- Kuumenna rasva padassa. Pane pohjalle säilyketölkki, josta on poistettu pohja ja kansi

- Pursota taikinaa ristiin rastiin. Kun taikina on hyytynyt, voit poistaa purkin esim. pihdeillä ja siirrä toiseen kohtaan. Pursota uusi tippaleipä

- Kypsennä molemminpuolin kauniin ruskeiksi. Nosta kypsät leivonnaiset reikäkauhalla valumaan lautaselle talouspaperin päälle

- Siivilöi jäähtyneiden tippaleipien päälle tomusokeria