Tein kahvin seuraksi raparperipiirakkaa, joka on aina niin hyvää. Samaisella pohjalla tulee myös muilla täytteillä ihanaa piirakkaa, omppu, mansikka, vadelma...
8 annosta
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl maitoa tai piimää
75 g voita sulatettuna
1 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
250 g ( n. 1/2 l) raparperipaloja
n. 1/2 tl kanelia
2-3 rkl sokeria
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen piimää tai maitoa, jäähtynyttä voisulaa ja jauhoseosta. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Levitä päälle raparperipalat tasaisesti. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
Kypsennä kakkua 200 asteessa, uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.
Tarjoa kakku lämpimänä hieman pehmenneen vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Saat pellillisen kun teet taikinan tuplana.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.