Meillä herkuteltiin Juhannuksena tällä Kinuskikissan sateenkaarikakulla. Ei yhtä hieno, mutta maku varmasti yhtä hyvä, kaikille ainakin maistui :)
Pohja on omalla tavalla tehty digestivistä, rouhitusta suklaasta ja kuivatuista mansikkalastuista
.

10305512_714233091970123_705371294278749

Sateenkaari juustokakku 

( tein tämän ½ pienempänä pienempään vuokaan)

Täyte:
8 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
600 g vaniljajogurttia
260 g valkosuklaata
1 ¼ dl vettä
elintarvikevärejä (pastavärien sävyinä pink, golden yellow, ice blue ja purple)

- Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa halutessasi vuoan sisäreuna reunakalvolla, leivinpaperilla tai sivele reunoille öljyä irrottamisen helpottamiseksi.

- Murskaa digestivekeksit, rouhi suklaa ja kuivatut mansikkalastut. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljajogurtti.

-Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä tai sulata vesihauteessa ( kuten itse teen) Sekoita suklaasula täytevaahtoon.

- Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Lisää täytteeseen. Jaa täyte neljään eri kulhoon yhtä suuriin osiin.

- Värjää jokainen täyteannos haluamasi sävyiseksi nuolijalla sekoittaen. Tässä käytetyt värit ovat keltainen, vaaleanpunainen, turkoosi ja violetti.

- Kaada vuoan keskelle vuorotellen jokaista täytettä. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Huomaa, että voit säädellä kuviota myös sillä, miten korkealta täytteen kaadat. Jos täyte meinaa jäädä pintaan, kannattaa kaataa korkeammalta, jolloin se uppoa myös alaosaan.

- Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

* Ohje kopioitu Kinuskikissan sivuilta ( paitsi tuo pohja)