Kävimme mieheni kanssa kahden viikko sitten jouluostoksilla Ruotsissa, ja samalla juhlistamassa syntymäpäiviäni.

Tässä siis aikas monen kuvan kuvakooste reissultamme, käyppä kurkkaamassa :)

Suunnitelmissa oli myöskin poiketa joulumarkkinoilla Vanhassa kaupungissa, sitä kautta kun yleensäkkin lähdetään liikkeelle.  Ensimmäistä kertaa hoksasin siellä Kahvilan, joka oli Tukholman vanhin konditoria. Tälläkertaa tuli vain kurkattua ovelta sisälle, koska masut oli aivan täynnä aamupala buffetista. Joku toinen kerta sitten!

IMG_6686.jpg

Olimme maissa siis 13.12 Lucian päivänä, ja se näkyi kyllä. Vastaantuli muutamia pieniä porukoita laulamassa Santa Luciaa kauniilla äänillään. Myöskin useimmissa kaupoissa kassat ainakin oli pukeutuneet hengen mukaisesti.

Joulumarkkinoilla kävimme, ja mukaan tarttui Ruotsalaista jouluista näkkileipää . Muuten tori ei poikennut mm. meidän Tuomaan markkinoista kummoisestikkaan. Ihanasti oli koristeltu kahviloiden ja kauppojen ikkunoita ( alla kuva erään kahvilan ikkunasta)

IMG_6687.jpg

Ählens kuuluu myöskin "vakio" kauppaan, jossa on pakko päästä käymään. Jo ulkopuolelta koristelu oli hienot, uloittuivat myös sisäpuolelle.

IMG_6689.jpg

Löysin myöskin nimikko suklaatani :)

IMG_6688.jpg

Yksi mitä kovasti odotin reissulta, oli Leilan putiikkia. Mutta kun astuin tähän kauppakeskukseen niin Ooooohhh! Mikä paikka. Oli 3-4 kerroksinen paikka, jossa oli valtavasti upeita liikkeitä. Valitettavasti ei ollut aikaa jäädä niitä kiertelemään, joten suuntasin ( silmät sivuille kuitenkin vilkkuen) Leilan ihanaan maailmaan.

Vink! Sijaitsee NK :n takana!!

IMG_6690.jpg

Ja herkkua siellä olikin monen moista! ( harmi kun palkkapäivä oli vasta seuraavalla viikolla...)

IMG_6695.jpg

IMG_6692.jpg        IMG_6693.jpg

IMG_6694.jpg

Mukaan tarttui kuitenkin jotain pientä ( ja paljon kaikkea jäi kummittelemaan putiikkiin! Seuraavalla kerralla sitten ;)

Eli paperisia pikkupusseja ( jotka pääsee luultavasti tytön synttäreille) sekä metallisia kansia. Purkkeja en raaskinut ostaa, koska hintaa niillä oli. Ja kotona hoksasin, että sopii loistavasti esim joihinkin hillopurkkeihin.

IMG_6729.jpgIMG_6731.jpg 

Kuvaa ostoskeskuksen käytävältä.Upeita koristeita ympäri paikkaa <3

IMG_6696.jpg

Siellä myöskin jaettiin mm. karamelli omenoita. Oi   nam! Mutta hampaat ei oikein pitänyt..

IMG_6697.jpgIMG_6699.jpg

Eräässä kulmassa oli myöskin vuoden konditoristiksi valittu naishenkilö ( kenen nimeä en millään muista!) tekemässä ihanan suussasulavia makeisia

IMG_6700.jpg       IMG_6701.jpg

Suklaakaupan antia ( mieheni taivas!)

IMG_6704.jpg

NK :n jouluista koristelua. Vau mikä paikka tämäkin. Ruotsissa on tullut erittäin monta kertaa käytyä, mutta täytyy myöntää..En ole ennen NK:ssa käynytkään!

IMG_6706.jpgIMG_6707.jpg

Yksi NK:n jouluinen ikkuna ulkopuolelta ( josta en ryysiksen takia parempaa kuvaa saanut..) Leivonta-aiheinen kuitenkin

IMG_6709.jpg

Reissu meni mukavasti ja saimme pienen lepobreikin kotoota ;) Ei myöskään keinuttanut niin paljoa kuin oli luvattu, joten ei merisairauskaan iskenyt. Pääsin myös maistamaan buffetissa Hellapoliisin suunnittelemia jälkkäreitä. Mutta täytyy sanoa, että pettymys oli suuri :( Kovin oli mautonta, kuivaa ja liivatetta käytetty järkyttävästi. Totta nuo herkut on ollut suunnitteluvaiheessa herkullisia, Hellapoliisin tekeminä, mutta kun ne isketään isolle laivalle buffettiin toisten tekemiksi, niin valitettvasti kärsivät siitä. Ei oikein ollut mielestäni hyvää mainosta hänelle.

Glögi-pannacottaa, minttu-suklaabrownies, banoffee, omena-siideri hyytelö/kiisseli, marjaisa raakapiirakka.

IMG_6685.jpg

Siljan joulukuusi laivalla

IMG_6713.jpg

 Mutta, reissu oli mukava ja paljon uusia paikkoja tuli löydettyä. Ensikerralla sitten taas!