Jouluisia kahvikakkuja iso kasa tullut tehtyä, osa tilauksesta ja osa lahjaksi.
Piparinen kahvikakku, maustekakku, viikunakakku, suklainen taatelikakku, jouluinen sitrus-suklaahippukakku.... Oi mikä tuoksu näistä lähtikään <3
Maustekakku
- 4 dl piimää tai kermaviiliä
- 2 dl Dansukker Tummaa siirappia
- 1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
- 7 dl vehnäjauhoja
- 3 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl neilikkaa
- 1 1/2 tl soodaa
- (2 dl rusinoita)
- 175 g sulatettua voita tai margariinia
Sekoita piimä, siirappi ja sokeri kulhossa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (ja rusinat). Lisää sulatettu rasva.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 2,5 l). Paista 175 asteessa 45–60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys esim. cocktailtikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Kumoa hieman jäähtyneenä.
Koristele kakku siivilöimällä päälle Tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
( Ohje , Dansukker )
Glögikakku
Tästä taikinasta saat 2l vuokaan yhden ison tai 2-3 pienempää
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2½ tl vaniljasokeria
2½ dl kermaa
3 munaa
150 g juoksevaa margariinia
1 dl glögiä
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan isoon tai pienempiin, ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.