Uusimmassa Kotivinkissä komeili herkullisen näköinen suolainen juustokakku, todellakin juustoinen kakku. Se olisi omaan mieleeni, juustoa rakastavana immeisenä.

Pakkohan sitä oli kokeilla, ja kun sopivasti oli myös kavereita tulossa kylään. Suosittelen todella tätä ,jos rakastat juustoa!

14141876_1143291295730965_11058735854095

Caprese -kakku      10-12 hengelle

Pohja:

200 g  digestive -keksejä

125 g   voita sulatettuna

- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan ( 20 cm ). Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos vuokaan ja laita jääkaappiin kovettumaan

Täyte:

100 g  maukasta juustoa, esim.  appenzelleria

3          isoa kananmunaa

200 g  vuohenmaitotuorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa

1    prk  ricotta -juustoa

3    rkl   hienonnettua ruohosipulia

1   tl      sormisuolaa

muutama kierros mustapippuria myllystä

muutama kierros kuivattua chiliä myllystä

- Leikkaa appenzeller pienenpieniksi kuutioiksi. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon vuohenmaitotuorejuusto ja ricotta. Lisää joukkoon reilu puolet juustosta ja ruohosipuli. Mausta.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle loput juustoista

- Paista 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kakku on melkein jähmettynyt. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi, peitä sitten kelmulla ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi

Caprese -salaatti:

250  g  kirsikkatomaatteja

125  g   ( buffala- ) mozzarellaa

1     rkl    oliiviöljyä

1     tl      balsamicosiirappia

                sormisuolaa, mustapippuria myllystä

kourallinen basilikanlehtiä

- Halkaise tomaatit, laite ne kulhoon. Revi mozzarella joukkoon. Valuta päälle öljyä ja balsamicoa.

Mausta suolalla ja pippurilla, viimeistele basilikalla. Lusikoi salaatti kasaksi kakun päälle

 

Mamma mia !