Uusimmassa Kotivinkissä komeili herkullisen näköinen suolainen juustokakku, todellakin juustoinen kakku. Se olisi omaan mieleeni, juustoa rakastavana immeisenä.
Pakkohan sitä oli kokeilla, ja kun sopivasti oli myös kavereita tulossa kylään. Suosittelen todella tätä ,jos rakastat juustoa!
Caprese -kakku 10-12 hengelle
Pohja:
200 g digestive -keksejä
125 g voita sulatettuna
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan ( 20 cm ). Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos vuokaan ja laita jääkaappiin kovettumaan
Täyte:
100 g maukasta juustoa, esim. appenzelleria
3 isoa kananmunaa
200 g vuohenmaitotuorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ricotta -juustoa
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 tl sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
muutama kierros kuivattua chiliä myllystä
- Leikkaa appenzeller pienenpieniksi kuutioiksi. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon vuohenmaitotuorejuusto ja ricotta. Lisää joukkoon reilu puolet juustosta ja ruohosipuli. Mausta.
Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle loput juustoista
- Paista 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kakku on melkein jähmettynyt. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi, peitä sitten kelmulla ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi
Caprese -salaatti:
250 g kirsikkatomaatteja
125 g ( buffala- ) mozzarellaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl balsamicosiirappia
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
kourallinen basilikanlehtiä
- Halkaise tomaatit, laite ne kulhoon. Revi mozzarella joukkoon. Valuta päälle öljyä ja balsamicoa.
Mausta suolalla ja pippurilla, viimeistele basilikalla. Lusikoi salaatti kasaksi kakun päälle
Mamma mia !
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.