Voihan grrrr macaroooons!!!

Olen 1½ vkon aikana paistellut varmaan 10 pellillistä näitä himputin viekkaita Ranskalaisia herkkuja. Yleensä on onnistunut hyvin...nyt ei todellakaan! Kokeilin monella eri tavalla..Juuri ja juuri sain tarvittavan määrän. Noh! Nyt on noita "epäonnistuneita " pakkanen täynnä, ja meinaan tarjota niitä tyttären synttäreillä XD

IMG_1890.jpg

200    g     tomusokeria

110    g     mantelijauhetta

90     g      kananmunan valkuaista

25     g      hienoa sokeria
 
½      tl       vaniljauutetta
 
Elintarvike/pastaväriä halutessasi

IMG_1891.jpg

- Sekoita mantelijauhetta ja tomusokeria monitoimikoneessa 15 sekuntia. Siivilöi seos kulhoon. Laita leivinpaperia kahdelle uunipellille

-  vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa vähitellen sekaan sokeri ja vaahdota kunnes saat kovaa kiiltävää marenkia. Vatkaa joukkoon vaniljauute ja elintarvikeväri halutessasi

- Kääntele varovasti manteliseosta kolmasosa kerrallaan nuolijalla marenkiin. Kun kuivat aineet ovat sekoittuneet hyvin, jatka seoksen leikkaamista ja kääntelyä kunnes saat kiiltävää, sakeaa ja nauhamaista taikinaa

- Kaada taikina pursotinpussiin, jossa 1 cm:n pyöreä pää. Pursota leivinpapereille pieniä pyöreitä nokareita. Kopauta uunipeltejä napakasti muutaman kerran pöytää vasten rikkoen ilmakuplat . Anna seistä huoneenlämmössä 30-> minuuttia, kunnes pinta kovettuu hieman. Lämmitä uuni tällä aikaa 120-150 asteeseen, uunista riippuen

- Paista macaroneja uunissa 10-15 minuuttia uunista riippuen. Tarkista aina välillä ettei marengit paistu liikaa reunoilta tai tummu. Anna jäähtyä pellilä 10 minuuttia. Irrota marengit varovasti lastalla leivinpaperilta ja anna jäähtyä kunnolla

IMG_1892.jpg