Tässä hieman terveellisempi, mutta erimakuisempi pikku-herkku :)

image.jpg

n. 80 kpl

2½   dl  cashewpähkinöitä yön yli liotettuna

½     dl  hunajaa

3           pehmeää taatelia

½    tl    vaniljauutetta

ripaus merisuolaa

( + ½ pipetillistä toffeesteviaa )

- Lämmitä uuni 75 asteeseen. Huuhtele liotetut pähkinät ja kaada ne tehosekoittimeen. Lisää hunaja

- Kuori taatelit ja poista kivet. Mikäli taatelit on kuivahkoja, liota niitä hetki. Kuivilla taateleilla ei onnistu

- Lisää vaniljauute ja merisuola. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi

- Tarkasta maku ja lisää halutessasi jotain maustetta

- Lusikoi seos pursotuspussiin. Laita pellille silikoninen alusta tai leivinpaperi ja pursota pieniä pisaroita

- Paista uunissa 75 asteessa n. 3 tuntia

- Valmiit pisarat ovat hieman pehmeitä ja nahkean tuntuisia mutta kiinteitä. Anna jäähtyä

- Säilytä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa