Kuopus aloitti tällä viikolla esikoulun, koulun alaisuudessa. Koulutie siis alkoi hänellä :)
Päiväkodin tädeille vietiin viimeisen päivän kunniaksi maukas ja mehevä marja-suklaapiirakka.
Ohje on otettu uusimmasta Leivotaan lehdestä, lisätty punaherukoita ja murupinta. Tein tämän myös laktoosittomana ja gluteenittomana
Taikina
3½ dl gluteenittomia jauhoja
1½ tl leivinjauhetta
hieman suolaa
50 g juoksevaa margariinia
½ dl maustamatonta jogurttia
1 L kananmuna
2½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 1/5 dl maitoa
1 dl lakt suklaahippuja
300 g tuoreita mansikoita pilkottuna
100 g punaviinimarjoja
Muruseos
75 g voita
3/4 dl sokeria
1½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
½ dl gluteenittomia jauhoja
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka n. 22cm, pingota pohjalle leivinpaperi
- Sekoita kuivat aineet keskenään, paitsi sokeri
- Vatkaa toisessa kulhossa jogurtti, sokerit ja voi sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää maito
- Sekoita jauhoseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää melkein kaikki suklaahiput
- Kaada taikina vuokaan, ripottele päälle pilkotut mansikat ja punaherukat sekä loput suklaahiput
- Tee muruseos; Nypi käsin ainekset kulhossa sekaisin. Ripottele piirakan päällä
- Paista alimmalla tasolla uunissa n. tunti, kokeile tikulla kypsyyttä. Anna jäähtyä vuoassa hyvin ennen siitä irrottamista
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.