Kuopus aloitti tällä viikolla esikoulun, koulun alaisuudessa. Koulutie siis alkoi hänellä :)

Päiväkodin tädeille vietiin viimeisen päivän kunniaksi maukas ja mehevä marja-suklaapiirakka.

Ohje on otettu uusimmasta Leivotaan lehdestä, lisätty punaherukoita ja murupinta. Tein tämän myös laktoosittomana ja gluteenittomana

E27BCE2C-32C5-4EB0-B682-72A3C2D69D72.jpg

Taikina

3½   dl    gluteenittomia jauhoja

1½   tl     leivinjauhetta

hieman suolaa

50    g     juoksevaa margariinia

½     dl     maustamatonta jogurttia

1     L        kananmuna

2½   dl     sokeria

1     rkl      vaniljasokeria

1 1/5 dl    maitoa

1       dl     lakt suklaahippuja

300   g     tuoreita mansikoita pilkottuna

100   g     punaviinimarjoja

Muruseos
75  g voita
3/4  dl sokeria
1½ dl  gluteenittomia kaurahiutaleita
½ dl  gluteenittomia jauhoja

 

- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka n. 22cm, pingota pohjalle leivinpaperi

-  Sekoita kuivat aineet keskenään, paitsi sokeri

- Vatkaa toisessa kulhossa jogurtti,  sokerit ja voi sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää maito

- Sekoita jauhoseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää melkein kaikki suklaahiput

- Kaada taikina vuokaan, ripottele päälle pilkotut mansikat ja punaherukat sekä loput suklaahiput

- Tee muruseos; Nypi käsin ainekset kulhossa sekaisin. Ripottele piirakan päällä

- Paista alimmalla tasolla uunissa n. tunti, kokeile tikulla kypsyyttä. Anna jäähtyä vuoassa hyvin ennen siitä irrottamista

35AFF9AA-7BB9-41CD-87F5-37CBD2456413.jpg