Hyvää Runeberginpäivää!
Tänään voi herkutella herkuilla, miksei tällä kääretortun muotoon tehdyllä herkulla :) Tämä torttu ei kostutusta kaipaa.
2 isoa kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1/3 tl karvasmanteliaromia
100 g voita sulatettuna
1 dl mantelijauhetta
½ dl perunajauhoja
½ dl piparia hienonnettuna
1 tl levinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl kanelia
½ tl inkivääriä
½ tl pomeranssikuorta
TÄYTE
Vadelmahilloa
KUORRUTUS
Valmista sokerikuorrutetta
Vadelmamurua kuivattuna
- Vatkaa kananmunat ja sokerit kunnon vaahdoksi. Lisää tippa karvasmantelia ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen sulatettu voi
- Yhdistä kuivat aineet ja mausteet. Sekoita ne vaahdon joukkoo varovasti
- Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Levystä tulee n. ½ cm paksuinen
- Paista 200 asteisessa uunissa 10-12 min. Kumoa toiselle leivinpaperille mihin on siroteltu sokeria. Irrota varovavasti päällimmäiseksi jäävä paperi , mutta anna sen jäädä paikoilleen jäähtymisen ajaksi. Jäähdytä 5min
- Levitä hillo pinnalle ja rullaa rullalle leivinpaperin avulla. Nosta maustumaan jääkaappiin pariksi tunniksi
- Levitä valmista sokerikuorrutetta päälle ja ripottele kuivattua vadelmamurua
Runebergintortut
200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
½ dl appelsiinin mehua
1 rkl appelsiininkuorta
2 dl appelsiinin makuisia pipareita hienona
2 dl mantelijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
½ tl kardemummaa
KOSTUTUS
4 rkl Disaronnoa
½ dl vettä
KORISTELU
2 dl tomusokeria
½ valkuaista
1 dl vadelmahilloa
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi appelsiinimehu ja kuoriraaste
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi
- Voitele korkeat leivosvuoat tai käytä mufinivuokia. Täytä taikinalla ja paista 175 asteessa 30 min
- Tasaa paistopinta veitsellä tarvittaessa ja kumoa jäähtyneenä
- Sekoita vesi ja Disaronno kiehauta mikrossa/ kattilassa suurin osa alkoholista pois. Valele torttujen päälle
- Sekoita tomusokeri valkuaiseen
- Lisää/ pursota hilloa jokaisen tortun päälle ja pursota sokerikuorrutetta ympärille
Maukasta Runaripäivää!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.