IMG_7120.jpg

Pohja

1   dl    perunasosejauhetta

2   dl    vehnäjauhoja/ gluteenittomia jauhoja

1   tl     leivinjauhetta

100 g  margariinia

1   dl    vettä

1   dl    raastettua porkkanaa

 

Täyte

260    g   kesäkurpitsaa

muutama kukinto parsakaalia

½               paprika

1                punasipuli

2    dl         fetaa

150   g      creme fraichea

3      dl       kermaa

1      dl       kreikkalaista jogurttia

2                kananmunaa

2      rkl        tuoretta tmjamia

basilicaa, mustapippuria, suolaa, valkosipulijauhetta

1-1½   dl    maukasta juustoraastetta

 

- Sekoita perunasosejauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon kylmä margariini. Nypi murumaiseksi seokseksi. Kaada joukkoon vesi ja lisää porkkanaraaste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi

- Taputtele taikina vähän pienemmälle pellille kuin normi pelti,  pohjalle ja reunoille

- Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia

- Sekoita kerma, creme fraiche, jogurtti ja munat. Lisää tuore silputtu timjami ja mausteet. Kaada esipaistetun pohjan päälle

- Pilko kasvikset ja ripottele päälle, lisää feta ja juustoraaste

- Paista 200 asteessa n. 20 min tai kunnes pinta näyttää kauniin paistuneelta