Jokin aika sitten kokeilin ensimmäistä kertaa 00-jauhoja pitsapohjaan ja paluuta entiseen ei ole :D

Pitsapohjaa jäi silloin joskus hieman yli ja laitoin pakkaseen jemmaan. Nyt eräs ilta päätin tehdä pitsataskuja iltapalaksi, ja menestys oli taattu!

Katselin erilaisia ohjeita näille jauhoille ja monessa ohjeessa oli nostattelua jopa vuorokauden. Eijeijeijei...Ei ole malttia siihen. Sitten törmäsin yhteen, mitä koklasin. Ja hyvä oli :)

B0E554DF-BCE5-4523-A10B-D68BFC838528.jpg

Tästä ohjeesta tein puolikkaan version

Pizzapohja

6 annosta

500 g erikoisvehnäjauhoja ( osan laitoin ruisjauhoina )
500 g 00-vehnäjauhoja (myös puolikarkea käy)
20 g suolaa

40 g tuorehiivaa
50 g extra virgin -oliiviöljyä
600 g vettä
ripaus sokeria

- Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita. Tee jauhojen keskelle kuoppa nestettä varten. Ripottele suola kulhon sisäreunoille mahdollisimman kauas kuopasta

- Sekoita hiiva ja nesteet sekä sokeri toisessa kulhossa. Kaada seos jauhojen keskellä olevaan kuoppaan

- Ala sekoittaa keskeltä kohti reunoja – tähän suositellaan käyttämään kahta sormea. Ideana on, että reunoilla oleva suola sekoittuu joukkoon viimeiseksi. Vaivaa taikina kimmoisaksi

- Laita taikina vedottomaan paikkaan kohoamaan noin 20 minuutiksi

- Kun taikina on kohonnut, jaa se kuuteen osaan ja taputtele taikina pizzavuokiin (tai leivinpaperin päälle pellille). Taikinan on hyvä antaa kohota vielä 10–15 min ennen paistamista. Valitse täytteet oman mielesi mukaan. Kuumenna uuni mahdollisimman kuumaksi ja paista kypsäksi

 

Pitsataskut

Kaulasin taikinan suht ohkaseksi kaitaleeksi ja asettelin täytettä. Näihin tuli tomaattipyrettä, kinkkusuikaleita, aurajuustoa, cheddarraastetta sekä basilikaa

83A8642A-A986-440E-85F6-028E5F9A86AA.jpg

Käännetään toinen puoli taikinasta päälle, leikataan paloiksi ja litistetään saumat tiukasti kiinni. Sivele hieman vettä ja ripottele päälle halutessasi mustia sesaminsiemeniä. Paista 250 asteessa kunnes pinta on saanut hieman väriä

A64A594E-D0A2-41D0-AFF5-D16A616D3B78.jpg