Herkullista aikuisten makuun olevaa kakkua tuli tehtyä Me&I kutsuille
Pohja:
200 g Digestive -keksejä
75 g margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl limettimehua (n. 3 limen mehu)
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
Kiille:
3 liivatelehteä
0,5 dl limettimehua (vajaan 3 limen mehu)
0,5 dl sokeria
2 dl vettä
vihreää elintarvikeväriä
Tein 20cm vuokaan
-Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita ne hyvin keskenään.Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. (Aseta leivinpaperiarkki vuoan pohjan päälle ja kiristä vuoan reuna paikoilleen.). Kaada keksimuruseos vuokaan ja painele tasaisesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
-Puserra limeteistä 3/4 desiä mehua.Laita liivatelehdet kylmään veteen.
-Vaahdota kerma.Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja limemehu keskenään.Kuumenna 2 tl vettä. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.
-Sekoita liivateneste tuorejuustoseokseen.Lisää kermavaahto ja sekoita varovasti tasaiseksi.Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta
-Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi. Kun kakku on hyytynyt, valmista kiille. Laita liivatteet kylmään veteen ja puserra tarvittava määrä limemehua.
-Sekoita limemehu, vesi ja sokeri keskenään sopivan makeaksi mehuksi.Värjää mehu vihreällä elintarvikevärillä.Tarkista kiilteen väri valkoista astiaa vasten. Kiehauta mehusta noin 0,5 desiä ja liuota liivatteet siihen.
-Yhdistä liivateneste lopun mehun kanssa. Jäähdytä kiillemehu ja kaada jäähtynyt neste juustotäytteen päälle. Nosta vielä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.