Hyydykekakku, joka vie kielen mennessään. Kakussa maistuu ihana kahvi, mutta pehmeänä. Olen tehnyt tätä ennenkin, mutta laitan ohjeen uudestaan. Ravintolapäivällä oli toinen kakku, mikä meni kaikki :)

image.jpg

Pohja

200  g   gluteiinittomia suklaakeksejä

80   g    rasvaa

- Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pussissa ja kaulimella. Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi

- Painele 26 cm irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään

Mokkamousse

200 g maustamatonta tuorejuustoa
½  prk  mascarponea
3 dl vispikermaa
1 1/2 dl vahvaa murukahvia
2 dl ruokosokeria
3 rkl kaakaojauhetta
½  dl irish cream siirappia (Modo )
2 tl vaniljasokeria
7 liivatelehteä
 
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Vatkaa kerma . Pehmennä tuorejuustoa ja mascarponea ja sekoita niiden joukkoon vaniljasokeri. Yhdistä kerman kanssa
- Mittaa kattilaan kahvi ja ruokosokeri. Kuumenna niin, että sokeri sulaa. Liuota pehmenneet liivatteet kahviin ja jäähdytä

- Lisää jäähtynyt kahvi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen juusto-kermaseokseen ja sekoita tasaiseksi

- Kaada mousse keksipohjan päälle

- Siirrä jääkaappiin jähmettymään ainakin muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli

- Hunnuta kaakaojauheella