Kahvipöydässä on yleensä makeita herkkuja, saattaa olla myös piirakka. Mukavaa vaihtelua tuo pikkusuolaiset muffinin muodossa. Niitä pystyy varioimaan oman mielen mukaan

E06F4C30-9A34-43A5-A033-50A3AA0668DF.jpg

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl paprikajauhetta
1-2 tl aromisuolaa
ripaus mustapippuria
ripaus currya
2 dl maitoa 
2 munaa
3/4 dl öljyä
150 g kinkkusuikaleita
2 dl juustoraastetta
 1/2 paprika pieninä kuutioina
1/2-1 pientä punasipulia pienenä silppuna
Tuoretta ruohosipulia
 
Kuorrutus:
 
1 prk maustettua tuorejuustoa , esim. basilica makuista
2-3 rkl creme fraichea notkistamaan tuorejuusto
 kirsikkatomaatteja
tuoretta persiljaa
 
- Sekoita kaikki jauhot ja mausteet ensin keskenään. Lisää kuivien aineiden päälle maito, munat, öljy (kaikki kerralla päälle) ja sekoita ruokalusikalla nopeasti taikinaksi
 
-  Lisää viimeiseksi hienonnetut kinkkusuikaleet, juustoraaste, paprikakuutiot,ruosipuli ja sipulisilppu. Sekoita ainekset
 
- Laita muffinssipellille isoja, paperisia amerikanmuffinivuokia tai normaali kokoisia ja lusikoi taikina ruokalusikalla muffinivuokiin
 
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla ylä/alalämmöllä noin 15-20 min
 
- Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutusta
 
- Kuorrutusta varten, sekoita tuorejuusto ja creme fraiche vatkaimella sekaisin. Pursottele muffareiden päälle jka koristelu puolikkailla tomaateilla ja persiljalla