Kinuskikissalta bongasin tämän kahvikakun, jota piti vielä astetta hankalammaksi viedä ;)

Kaakao sydämen sisällä pilkistää vielä pieni vaaleanpunainen sydän!

IMG_4057-normal.jpg

Perustaikina
225 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 dl kevytkermaa

Tumma taikina
1/3 perustaikinasta
2 rkl kaakaojauhetta

Vaalea taikina
2/3 perustaikinasta
1 sitruunan kuoriraaste
½ dl sitruunamehua

Kuorrute
35 g voita
120 g tummaa suklaata

- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen kevytkerman kanssa

- Erota taikinasta kolmasosa ja siitä vielä ihan pieni osa, joka värjätään vaaleanpunaiseksi.  Lisää isompaan annokseen  kaakaojauhe. Levitä molemmat taikinat pellille leivinpaperin päälle 1 cm:n paksuiseksi levyksi

-Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia. Jäähdytä

- Viimeistele tumman taikinan kypsyessä vaalea taikina. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste ja mehu taikinaan

- Voitele ja korppujauhota leipävuoka (tilavuus 1,5 litraa). Levitä pohjalle 1 cm vaaleaa taikinaa. Ota tummasta kakkupohjasta muotilla kuvioita. Laita kuviot vuokaan tiiviiksi jonoksi. Huomio suunta: kumottaessa kuvio kääntyy toisinpäin

- Täytä vuoka vaalealla taikinalla lusikoimalla sitä vuorotellen keskiosan molemmille puolille. Levitä loput taikinasta kuvioiden päälle

- Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Anna seistä hetken aikaa vuoassa. Kumoa ja jäähdytä

- Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa lieden päällä miedoimmalla lämmöllä. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele halutessasi esim. värikkäillä nomparelleilla.  Anna jähmettyä jääkaapissa.