Mokkakakkua on tullut tehtyä useamminkin ja aina se on yhtä hyvää. Nyt halusin yhdistää siihen myös suklaan, jo tuli loistavaa ( vaikka itse sanonkin ;)  )

( Anteeksi huono kuva, unohdin ottaa kunnon kuvan..)

IMG_7206.jpg

22-25 palaa

Pohja

300  g   gluteiinittomia suklaakeksejä/ normi suklaakeksejä

100   g    rasvaa

- Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pussissa ja kaulimella. Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi

- Painele 30 cm irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään

- Tee suklaakerros

Suklaakerros

4,5  dl   kermaa

200   g   tummaa suklaata sulatettuna

100   g   tuorejuustoa

- Sulata suklaa

- Vatkaa kerma ja lisää notkistettu tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää jäähtynyt suklaa ja sekoita

- Levitä keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään mokkatäytteen teon ajaksi

 Mokkatäyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa
½  prk  mascarponea
3 dl vispikermaa
1 1/2 dl vahvaa murukahvia
2 dl ruokosokeria
3 rkl kaakaojauhetta
½  dl irish cream siirappia (Modo )
2 tl vaniljasokeria
7 liivatelehteä
 
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Vatkaa kerma . Pehmennä tuorejuustoa ja mascarponea ja sekoita niiden joukkoon vaniljasokeri. Yhdistä kerman kanssa
- Mittaa kattilaan kahvi ja ruokosokeri. Kuumenna niin, että sokeri sulaa. Liuota pehmenneet liivatteet kahviin ja jäähdytä

- Lisää jäähtynyt kahvi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen juusto-kermaseokseen ja sekoita tasaiseksi

- Kaada suklaakeroksen päälle ja jähmetä

- Valmista kiille

Peilikirkas suklaakiille
 

3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevyt- tai rasvatonta maitoa/ hyla maitoa

- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen

- Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle

- Koristele esim. kaakaojauheella, kermapursotuksilla.. Tässä itse koristelin suklaanmakuisilla paukkukarkeilla ja kahvipavuilla