Huhuuuuu! Halloweenia on ihmiset jo juhlineet, lauantaina on Pyhäinpäivä. Silloin olisi tarkoitus järjestää lasten Halloweenjuhlat taas!
Näillä haamuilla aloitellaan herkkujen teko :)
- Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen
- Erottele valkuaiset kananmunista varovasti. Keltuaista ei saa yhtään joutua valkuaisten joukkoon. Varmista, että kulho ja vispilät ovat puhtaat ja kuivat
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vaahtoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä hetken aikaa, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää. Lisää haluamaasi makuaromia ja sekoita
- Kääntele joukkoon vaniljasokeri
- Siirrä marenki pursotinpussiin, jossa on pyöreäkärkinen tylla tai leikkaa pussin kulma auki
- Paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja asettele palaset uunipellille leivinpaperin päälle. Pursota marenkia suklaapalojen päälle, niin että suklaapalat peittyvät
- Paista marenkeja uunin keskitasolla noin tunnin ajan ja laita sitten uuni pois päältä ja jätä marengit uunin jälkilämpöön, kunnes uuni on jäähtynyt
- Sulata pari palaa suklaata varovasti mikrossa ja tee kummituksille silmät suklaasta esimerkiksi cocktail-tikun avulla. Voit myös käyttää nomparelleja silminä
- Säilytä valmiit marengit kannella peitettynä rasiassa huoneenlämmössä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.