Synttärikakuksi veljeksille meni tämä oikein suklainen kakku. Välissä suklaapohja, suklaamoussea ja vadelmamoussea. Kostutettu vaniljamaidolla. Päälle valutettu useassa kerroksessa suklaa ganachea

IMG_1528.jpg

Ohjeen kakkupohjaan löysin Makeaa murmelin täydeltä -blogista.

Mehevä suklaakakkupohja ( n. 22 cm vuoka )

125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
150 g vaniljarahkaa
3 munaa
1 1/4 dl sokeria
1.5 dl ruskeaa sokeria / fariinisokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
 

 

- Sulata voi ja suklaa mikrossa vähän kerrallaan, välillä sekoittaen
- Sekoita voi-suklaasulan joukkoon öljy, vesi, rahka, munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista
 
- Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 min. Kokeilen kakun kypsyyttä tikulla: kun tikkuun ei jää enää taikinaa, kakku on kypsä. Anna pohjan jäähtyä hyvin, tasoita pinta veitsellä ja leikkaa osiin
 

 

Vadelmamousse
 
2,5 dl kermaa
100 g mascarponea
50 g tuorejuustoa/ rahkaa
150 g vadelmia muussattuna
( vaniljasokeria oman maun mukaan )
½ dl vaniljakreemijauhetta
3 liivatetta
3 rkl mehua
- Soseuta vadelmat. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon pehmennetty mascarpone + rahka/tuorejuusto
- Sekoita vaahdon joukkoon vadelmasose, sokeri ja vaniljakreemijauhe
- Anna liivatteiden pehmetä 5min kylmässä vedessä. Kuumenna mehu ja sekoita liivatteet joukkoon hyvin sekoitellen. Kaada moussen joukkoon jäähtyneenä ja koko ajan sekoittaen
 
Suklaamousse
 
150  g  suklaata
3  dl   kermaa
100  g   tuorejuustoa
loraus suklaasiirappia halutessa
 
- Sulata suklaa
- Vatkaa kerma ja lisää pehmennetty tuorejuusto, lisää hieman jäähtynyt sula suklaa ja sekoita lastalla tasaiseksi. Lisää siirappia
 
IMG_1527.jpg
 
Suklaa ganache
 
250  g  tummaa suklaata
2  dl  kuohukermaa
nokare voita

 

- Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa lämmetä kiehumispisteeseen, mutta sen on syytä olla selvästi kättä lämpimämpää. Lisää joukkoon pieneksi pilkottu suklaa ja hämmentele tasaiseksi. Lisää voi ja sekoita

- Sijoita kakku kakkuritilän päälle, josta ylimääräinen kuorrute pääsee valumaan läpi. Tasoita pinta nopeasti palettiveitsellä tai leveällä lastalla

- Siirrä kylmään jähmettymään