Tämä kakku on tullu tehtyy jo jokin aika sitten, mutta sain päiviteltyä sen tänne vasta nyt

IMG_3010-normal.jpgIMG_0902-normal.jpg

Kakku eroaa tavallisesta sillä, että siinä on kolmea erimakuista kakkua sisällä. Enemmänkin kahvikakkumaisella koostumuksella. Välissä valkosuklaamoussea. Päällänen sokerimassaa ja kermaa


Kakkupohjat

375g huoneenlämpöistä voita
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 huoneenlämpöistä kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
1 dl valkoista portviiniä tai appelsiinimehua
2 rkl vahvaa vadelmamehua
ripaus punaista elintarvikeväriä
3 rkl mantelijauhoa
ripaus sahramia
appelsiinimehua kostutukseen


  • Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  • Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan joukkoon.
  • Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
  • Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Jaa taikina kolmeen osaan. Lisää yhteen osaan kaakaojauhe ja 1/2 dl portiviiniä tai aplarimehua, toiseen vadelmamehu ja punaista elintarvikeväriä ja kolmanteen osaan mantelijauho, sahrami ja 1/2 dl portviiniä tai appelsiinimehua.
  • Kaada taikinat voideltuihin vuokiin ja paista kiertoilmauunissa 175°C:ssä n. 45 min. Vaihda kakkujen paikkaa paistamisen aikana, niin ne paistuvat tasaisesti. (HUOM. Itselläni oli vain yksi sopivankokoinen vuoka, joten paistoin yhden pohjan kerrallaan.)
  • Anna kakkujen jäähtyä, kumoa vuoistaan ja kostuta appelsiinimehulla.

Oikein mukava makukokemus oli, ja toistekkin tulen tekemään :)