Tämä kakku on tullu tehtyy jo jokin aika sitten, mutta sain päiviteltyä sen tänne vasta nyt
Kakku eroaa tavallisesta sillä, että siinä on kolmea erimakuista kakkua sisällä. Enemmänkin kahvikakkumaisella koostumuksella. Välissä valkosuklaamoussea. Päällänen sokerimassaa ja kermaa
Kakkupohjat
375g huoneenlämpöistä voita
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 huoneenlämpöistä kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
1 dl valkoista portviiniä tai appelsiinimehua
2 rkl vahvaa vadelmamehua
ripaus punaista elintarvikeväriä
3 rkl mantelijauhoa
ripaus sahramia
appelsiinimehua kostutukseen
- Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan joukkoon.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
- Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Jaa taikina kolmeen osaan. Lisää yhteen osaan kaakaojauhe ja 1/2 dl portiviiniä tai aplarimehua, toiseen vadelmamehu ja punaista elintarvikeväriä ja kolmanteen osaan mantelijauho, sahrami ja 1/2 dl portviiniä tai appelsiinimehua.
- Kaada taikinat voideltuihin vuokiin ja paista kiertoilmauunissa 175°C:ssä n. 45 min. Vaihda kakkujen paikkaa paistamisen aikana, niin ne paistuvat tasaisesti. (HUOM. Itselläni oli vain yksi sopivankokoinen vuoka, joten paistoin yhden pohjan kerrallaan.)
- Anna kakkujen jäähtyä, kumoa vuoistaan ja kostuta appelsiinimehulla.
Oikein mukava makukokemus oli, ja toistekkin tulen tekemään :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.