Kun leipoo paljon, minä eniten kakkuja, tulee jossain vaiheessa sellainen onnistumisen tunne että " Ihana! Tämä onnistui odotuksineen! " . Tämä kakku meni pikku-herran ristiäisjuhliin ja tämän valmistumisen myötä totesin juuri tuon äsken mainitsemani. Tästä tuli yksi suosikeistani <3
Kakku oli 30 hengelle, sisällään ihanan kirpsakkaa passionmoussea kera sopivan makean mansikkamoussen.
Kakkupohjat olivat 24 cm ja 16 cm, täytettyinä n. 11 cm korkeita kumpanenkin.
Kakkuun haluttiin nallukka kuumailmapallon kyytiin ja värityksenä kultaista ja keltaista
Koristeet ja päällinen on luottomassaani Fun Cakesia. Kuumailmapallon pallon runkona on käytetty n. 8 cm kokoista styrox palloa
Passionmousse
( tästä riittää 26-28 cm kakun molempaan väliin )
6 dl kermaa
400 g passionpyrettä (tukusta )
1 prk vaniljarahkaa
½ prk mangotuorejuustoa
1-1½ dl tomusokeria ( oman maun mukaan )
2 rkl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
6 liivatetta
- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään
- Vatkaa kerma ja lisää rahka ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Lisää pyre ja sekoita
- Mausta sokereilla
- Kuumenna mehu ja liuota liivatteet siihen. Lisää jäähtynyt mehu nauhana massaan samalla sekoittaen sitä
Mansikkamousse
( tästä riittää 26-28 cm kakun molempaan väliin )
6 dl kermaa
400 g soseutettua mansikkaa
1 prk vaniljarahkaa
½ prk mangotuorejuustoa
3 rkl mehua/vettä
6½ liivatetta
- Tee samoin kuin yllä oleva mousse
Kostutukseen
1 dl vettä + 3 rkl mangosiirappia
Kreemi
250 g voita
150 g sokeria
75 g vettä
10 g glukoosia
Haluamaasi aromia. Itse laitoin pina coladaa
- Kiehauta vesi, sokeri ja glukoosi niin että sokerit sulaa. Jäähdytä
- Vaahdota huoneenlämpöisen voin kanssa ja mausta aromilla
- Kakut on kreemitetty ja sen päälle laitettu massat. Alin kakku koottu suoraan haluamalle alustalle, ylin kakku saman kokoisen kakkupohjan kokoisen kakkupahvin päälle.
Tuettu paksuilla pilleillä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.