Samalla kun tein tavallisia sämpylöitä, ajattelin kokeilla käyttää pestoa sämpylätaikinassa. On varmasti semmoisia tehty, mutta minä en ;)

1482738_10152106416317880_1493958495_n-n

Ohje on melkein sama kuin edellisissä sämpylöissä

Sämpylät 
(n. 16-20 sämpylää)
 
Taikinan juuri
½ l maitoa
50 g hiivaa
5 dl vehnäjauhoja
 
Lisäksi tarvitaan
2 rkl vaaleaa siirappia
1-1½ tl suolaa
n. 7 dl venhäjauhoja
½ dl juoksevaa margariinia
4 rkl pestoa
1-1½ dl juustoraastetta
 
Valmista juuritaikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva joukkoon. Lisää jauhot ja anna taikinajuuren kohota lämpimässä paikassa liinan alla 10-15 minuuttia, kunnes juuri kuplii. Lisää suola, siirappi, pesto, juustoraaste ( jätä osa sivuun) ja loput jauhot. Lisää margariini alustamisen loppuvaiheessa. Leivo taikina sämpylöiksi ja kohota ne hyvin. Sivele vedellä ja laita juustoraastetta sämpylöiden päälle.
Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.
 
Voit myös painella/kaulia taikinan n. 3-4 cm paksuiseksi levyksi ja ottaa muotilla sämpylät. Kuten itse otin pyörylällä. Näin saat tasaisen pinnan sämpylöihin