Nostellaan tällainen herkku ylös. Tämä glögijuustokakku granaatinomenen siemenillä sopii ihanasti pikkujouluihin tai ihan joulun herkkupöytään.

Pohjaksi sopii suklaakeksit, piparit tai maustekakku

1919353_982724038454359_6133211932978783

Pohja

Maustekakkua, muuta kakkupohjaa, pipareita, keksiä...

Täyte

4 ½  dl  kermaa

½  prk  mascarponea

½ dl makutomusokeria christmas punch / tomusokeria

½  granaattiomenan siemenet

1 dl  glögiä

3  liivatetta

Päälle

1½  dl  glögitiivistettä

1     dl  vettä

½        granaattiomenan siemenet

3          liivatetta

 

- Laita irtovuoka haluamallesi alustalle, käytä reunoilla reunakalvoa tai öljyä ja tomuta tomusokerilla reunat

( näin saat kakun irti siististi )

- Murustele vuoan pohjalle maustekakkua sen verta kuin paksun pohjen haluat. Jos käytät pipareita, lisää piparimurskan sekaan hyvin sekoittaen ensin sulatettua margariinia jotta murska pysyy "kiinteänä" pohjalla

- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen

- Vatkaa kerma, lisää pehmitetty mascarpone ja tomusokeri hyvin sekoittaen sekaisin.
Lisää garanaattiomenen siemenet varovasti joukkoon

- Kuumenna glögi ja sulata liivatteet sekaan , purista niistä ensin vesi pois

- Lisää haalea liivate-glögi massan joukkoon koko ajan sekoittaen

- Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä pari tuntia ->

 

- Ripottele loput granaattiomenan siemenet pinnalle

- Kiehauta vesi + glögi ja lisää liotetut liivatteet joukkoon. Anna haalentua

- Laita varovasti lusikan avulla ensin pieni pinta kakun päälle glögi-liivatteesta. Lisää lusikan avulla kaataen / laittaen loppu neste hetken päästä. Näin saat varmistettua, että pinta ei valu reunoilta vaan jää päälle. Anna hyytyä jääkaapissa

- Koristele haluamallasi tavalla

 

Herkullista joulukuuta!