Tämä maukas ja mahdottoman hyvä porkkanakakku vie kielen mennessä!
Porkkanakakku
n. 23 cm irtopohjavuokaan
Pohja
3 dl fariinisokeria
3.5 dl porkkanasosetta
2 dl öljyä
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
0.5-1 tl tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
0.75 tl suolaa
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g voita tai leivinmargariinia huoneenlämpöisenä
2.5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
Kinuskikastiketta ( ohje alla )
- Vatkaa sokeri, porkkanasose ( keitä porkkanoita ja soseuta tai käytä valmista sosetta ), öljy ja munat hyvin keskenään sekaisin
- Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Sekoita kaikki aineet sekaisin nopeasti, mutta älä vaivaa taikinaa, jotta siihen ei synny sitkoa. Kaada taikina hyvin voideltuun n. 23 cm irtopohjavuokaan
- Paista 160 asteessa n. 55-60 minuuttia, kunnes keskelle kakku tökättyyn tikkuun ei tartu taikinaa
- Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 5 minuuttia ennen irrottamista. Jätä kakku jäähtymään vuoan alle, jotta se pysyy mehevänä. Leikkaa kokonaan jäähtynyt kakku puoliksi tai kolmeen osaan
- Tee kuorrute. Notkista huoneenlämpöistä voita vatkaimella minuutin verran. Vatkaa sekaan notkistettu tuorejuusto. Lisää tomusokeri erissä koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä vajaa puolet kuorrutteesta pohjan päälle ja laita toinen kakkulevy päälle. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle
- Valuta kinuskikastiketta päälle tai koristele sillä pinta
Kinuskikastike
2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 dl fariinisokeria
- Mittaa kattilaan kuohu- tai vispikerma ja sokeri. Keitä muutama minuutti. Kastike paksuuntuu jäähtyessään
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.