Kevät mielessä ja kevät maistuu kakuissa. Nämä herkut lähtivät viikko sitten 60-v synttäreille, toivottavasti maistui!

7CF5A8A1-42DA-43F4-B841-35D689EF1EF2.jpg

EXOTIC -juustokakku

26 cm irtoreunavuokaan ( kakusta tulee n. 6,5-7cm korkea )

Pohja

300 g  sitruunakeksejä/ muita keksejä

100  g  juoksevaa margariinia

(mikäli käytät täytekeksejä, tarvitset vähemmän margariinia )

Täyte

1   tuore mango soseutettuna ( tai 1 dl mangopyrettä )

2  dl  mangopyrettä

1½  appelsiinin mehu + kuoriraaste

1 ½ sitruunan mehu

1½  dl  passionpyrettä

3½  dl  vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

6    dl  vispikermaa

300 g  mascarponea

270 g  appelsiinituorejuustoa

vajaa   dl  pinacolada makutomusokeria

11       liivatetta

Kiille

½   dl  passionpyrettä

1  dl  mangopyrettä

½        appelsiininmehu

½        sitruunanmehu

½         limenmehu

hieman vettä

4          liivatetta

Koristeeksi

Mansikoita, keksinmurua, lime- ja sitruunaviipaleita, appelsiiniviipaleita..

 

- Öljyä ja tomuta tomusokerilla kakkurengas tai laita vielä renkaan sisälle reunakalvoa, jonka öljyät ja tomutat ( itse teen niin ). Murskaa keksit ja sekoita margariini tasaisesti joukkoon. Siirrä rengas haluamallesi alustalle ja painele keksi-margariiniseos vuokaan. Nosta kylmään täytteen tekoajaksi

- Laita täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna mehut ja pyreet kattilassa, liuota liotetut liivatteet sekaan. Jäähdytä haaleaksi

- Kuori mango ja soseuta

- Vatkaa kerma ja vaniljakastike. Lisää pehmennetty mascarpone ja tuorejuusto sekaan tasaiseksi sekoittaen. Lisää mangosose ja tomusokeri. Lisää jäähdytetty mehu-liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen

- Kaada täyte vuokaan ja huolehdi, että tyhjiäkohtia ei jää. Voit varovasti heilutellen vuokaa tasoittaa täytettä. Laita kylmään jähmettymään, muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli

- Laita kiilteen liivatteet likoamaan

- Kuumenna mehut ja pyreet. Lisää liotetut liivatteet ja jäähdytä haaleaksi

- Lusikoi jähmettyneen kakun päälle ja hyydytä

-Koristele ja nauti !

 

Yllämainitulla ohjeella tein nuo kaksi pienempää kakkua,mitoitettu 10 h

F38035FE-327E-4E0E-A676-2FDAE78898AA.jpg2EF7BF1C-5276-4EAC-B638-06BC0BCA3C55.jpg

 

Vanilja- punaherukka juustokakku

22-24/25 cm irtopohjavuokaan ( 22cm ,jos käytät reunakalvoja/ isompi, jos normi vuoka korkeus )

( 15-17 palaa )

Pohja:

250 g  amaretto + diggestive keksejä ( missä suhteessa, sinun valinta. Amaretto keksit on melko voimakkaan makuisia )

90-100 g sulatettua voita

- Vuoraa irtopohja vuoan pohja leivinpaperilla ja suihkauta reunoille vuoka sprayta tai öljyä. Sirottele tomusokeria päälle. Näin saat hyytyneen kakun sitten siististi irti. Itse käytän vielä reunakalvoa tässä. Tällöin öljyä ja tomuta kalvo ja kierrä se irtoreunan sisäpuolelle.

- Murskaa keksit ja lisää sula voi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä ja painele irtopohja vuokaan. Voit myös käyttää vain irtoreunoja ja laittaa ne jo haluamallesi tarjoilualuselle. Laita jääkaappiin kovettumaan täytteiden teon ajaksi

Vaniljatäyte:

2     dl kermaa

1     dl vaniljakastiketta ( vaahtoutuvaa )

200 g  vaniljatuorejuustoa

3         liivatelehteä ( 2, jos käytät tukun isoja )

2 rkl  vaniljasiirappia / vettä

Kokonaisia vadelmia

( Halutessasi vielä maun mukaan vaniljasokeria ( ei välttämättä tarvitse)

- Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen

- Vaahdota kerma ja vaniljakastike vaahdoksi. Lisää notkistettu tuorejuusto hyvin joukkoon

- Kuumenna siirappi/ vesi ja sulata pehmenneet liivatteet joukkoon. Lisää hieman jäähtyneenä ohuena nauhana koko ajan vatkaten kerma-tuorejuusto seokseen

- Kaada keksipohjan päälle ja painele kokonaiset vadelmat joukkoon. Laita jääkaappiin hyytymään

 

Punaherukkatäyte:

300  g  punaherukoita

1    dl  sokeria

3  dl  kermaa

½  prk mascarponea ( myös laktoositonta on Prismoissa ja S-marketissa )

200 g  maustamatonta tuorejuustoa

4        liivatelehteä  ( 3, jos käytät tukun isoja )

- Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen

- Kuumenna herukat ja sokeri kiehuvaksi kattilassa. Anna sokerin sulaa. Paseeraa herukat siivilän läpi.

Lisää pehmenneet liivatteet lämpimän soseen joukkoon sekoittaen

- Pehmennä mascarpone ja tuorejuusto, lisää jäähtynyt marjasurvos joukkoon

- Vaahdota kerma ja lisää juusto-marjaseos joukkoon

- Kaada seos hyytyneen vaniljamassan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin useammaksi tunniksi, mieluiten yön yli

- Irroita vuoka kakusta niin, että kuumennat esim. palettiveistä tai veistä kuuman veden alla, kuivaat ja irrotat kakun yläreunan varovasti veistä vetäen kakun ja vuoan välistä. Avaa säädettävä reuna. Mikäli kakun reuna jää röpelöiseksi, saat sen sileäksi kuumentamalla taas palettiveistä ja silottamalla sillä reunat.

Koristele kakku haluamallasi tavalla  ja nauti!

357BB00A-BCF5-4F1C-B7C6-AE1E53DC4247.jpg