Uusia kokeiluja kesäkurpitsasta. Ei mikään suosikki vihannekseni, mutta tämä oli hyvää!
Ohjeen sain sly pariltani, hieman lisäilin pikkujuttuja ohjeeseen.
Erikoista tästä piirakasta teki se, että pohja on TUC -kekseistä! Tämä nautittiinkin yövuoroissa töissä
Pohja:
150 g suolakeksejä ( esim. Tuc )
50 g voita
3/4 dl kermaa
Täyte:
n. 400 g kesäkurpitsaa
1 punasipuli ( alkup. ohjeessa 1 purjo )
3 dl parmesaaniraastetta
150 g ranskankermaa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
½ tl suolaa
aurajuustoa
rouhittua mustapippuria
½ dl pinjansiemeniä
Emmentaljuustoraastetta
- Hienonna suolakeksit. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska ja kerma. Painele seos voideltuun vuokaan ( halkasija 24 cm ) pohjalle ja reunoille
- Viipaloi kesäkurpitsa ja sipuli ohuiksi siivuiksi. Kesäkurpitsasiivujen sopiva paksuus on 3-5 mm
- Raasta parmesaani. Sekoita keskenään parmesaaniraaste, ranskankerma, ruokakerma, munat, suola ja pippuri
- Levitä puolet kesäkurpitsoista pohjan päälle, lisää sipulisiivut ja murusta päälle haluamasi verran aurajuustoa. Kaada päälle parmesaanitäyte
- Asettele pinnalle loput kesäkurpitsat, päälle emmentaljuustoraastetta ja pinjansiemenet
- Paista 200 asteessa n. 35 min
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.