Uusia kokeiluja kesäkurpitsasta. Ei mikään suosikki vihannekseni, mutta tämä oli hyvää!

Ohjeen sain sly pariltani, hieman lisäilin pikkujuttuja ohjeeseen.

Erikoista tästä piirakasta teki se, että pohja on TUC -kekseistä! Tämä nautittiinkin yövuoroissa töissä

Piirakka.jpg

Pohja:

150  g  suolakeksejä ( esim. Tuc )

50   g   voita

3/4 dl   kermaa

Täyte:

n. 400  g  kesäkurpitsaa

1             punasipuli  ( alkup. ohjeessa 1 purjo )

3  dl     parmesaaniraastetta

150  g   ranskankermaa

2    dl   ruokakermaa

2          munaa

½   tl    suolaa

aurajuustoa

rouhittua mustapippuria

½    dl    pinjansiemeniä

Emmentaljuustoraastetta

 

- Hienonna suolakeksit. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska ja kerma. Painele seos voideltuun vuokaan ( halkasija 24 cm ) pohjalle ja reunoille

- Viipaloi kesäkurpitsa ja sipuli ohuiksi siivuiksi. Kesäkurpitsasiivujen sopiva paksuus on 3-5 mm

- Raasta parmesaani. Sekoita keskenään parmesaaniraaste, ranskankerma, ruokakerma, munat, suola ja pippuri

- Levitä puolet kesäkurpitsoista pohjan päälle, lisää sipulisiivut ja murusta päälle haluamasi verran aurajuustoa. Kaada päälle parmesaanitäyte

- Asettele pinnalle loput kesäkurpitsat, päälle emmentaljuustoraastetta ja pinjansiemenet

- Paista 200 asteessa n. 35 min