Oli tulossa pitkäpäivä töissä ja teki mieli viedä aamupalaksi jotain ihanaa leipää. Noh! Tämmöistä syntisen hyvää tuli sitten tehtyä :)

IMG_6063-normal.jpg

3 dl vettä
1 tl hunajaa
1 pss kuivahiivaa
2 dl vehnäjauhoja
 
½ dl öljyä
1 dl kauraleseitä
1 tl suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
½   dl   seesaminsiemeniä
½   dl   pellavansiemeniä
½    dl  auringonkukansiemeniä
 
- Kuumenna vesi n. 42 C ja liota siihen hunaja. Lisää 2 dl vehnäjauhoja, joihin on  sekoitettu hiiva. Anna "käydä" noin vartin ajan eli odottele kunnes taikina vähän kuplii.
Lisää sen jälkeen lisäämällä öljy, suola, kauraleseet ja jauhoja pikkuhiljaa
 
- Vaivaa kunnolla . Anna kohota liinalla peitettynä reilusta puolesta tunnista tuntiin
 
- Kaada taikina kulhosta pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Älä vaivaa. Venytä käsillä taikina suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Käännä pitkältä sivulta reunat keskelle ja sen jälkeen vielä päällekkäin . Kierrä leipä käsin muutamalle kierteelle ja nosta öljytylle leivinpellille. Anna nousta sen aikaa peitettynä, kun uuni kuumenee.
 
- Laita uuniin alimmalle tasolle syvä uunipelti, johon on laitettu reilusti vettä. Laita sitten uuni kuumenemaan 250 asteiseksi. Ripottele leipien päälle vähän jauhoja. Kun uuni on kuuma, laita leipäpelti uuniin keskitasolle. Anna olla n. 20 minuuttia. Poista sen jälkeen alin vesipelti ja siirrä leipäpelti alimmalle tasolle n. 10  minuutiksi. Leivät ovat valmiit, kun ne vähän kumisevat, kun koputat niitä pohjasta. Anna jäähtyä ritilä päällä.