Tämä herkkä peikkovauva meni samoihin juhliin kuin Barbat. Samoissa juhlissa juhlistettiin kastajaisia ja pienen neidin syntymäpäiviä.

Tästä kakusta haluttiin oikein suklainen, siksi se kätkeekin sisäänsä suklaisen pohjan, suklaisen täytteen sulalla suklaalla ja vadelma-mascarpone moussen. Päällä suklaata.

IMG_4811-normal.jpg

Suklaakakkupohja  ( n. 24 cm vuoka)

5 kananmunaa
150 g tummaa leivontasuklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria


- Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset

- Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen

- Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola

- Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset ja lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten

- Lisää taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä

- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palaminen.

 

IMG_4816-normal.jpg  IMG_4815-normal.jpg

Vadelma-mascarponetäyte oli Kinuskikissalta napattu

1 ½ dl kuohukermaa
½ prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
¼ dl sokeria
1 iso (56 g) Daim-patukka
75-100 g suomalaisia vadelmia


Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri. Rouhi Daim-patukka ja lisää täytteeseen. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on riittävän jämäkkää. Levitä kostutetun pohjan päälle.

 

Suklaamousse

2              dl  vispikermaa

100          g  sulatettua suklaata

100-120 g  Philadelphian Marabouta

- Vatkaa kerma ja lisää joukkoon Marabou. Sulata suklaa ja jätä hieman erilliseen kippoon syrjään. Lisää loppu sula suklaa kerman sekaan ja sekoita tasaiseksi.

- Levitä suklaatäyte kostutetulle pohjalle ja valuta loppu sula suklaa päälle

IMG_4813-normal.jpg

Suklaakuorrute

200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kuohukermaa

- Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa lämmetä kiehumispisteeseen, mutta sen on syytä olla selvästi kättä lämpimämpää. Lisää joukkoon pieneksi pilkottu suklaa ja hämmentele tasaiseksi.

- Sijoita kakku kakkuritilän päälle, josta ylimääräinen kuorrute pääsee valumaan läpi. Tasoita pinta nopeasti palettiveitsellä tai leveällä lastalla.

- Siirrä kylmään jähmettymään