Tätä "kevyempää" herkkua tuli tehtyä jo jouluna kakun sijasta. Maustettuna jouluisilla mauilla, oi nam!
6 annosta
4 dl kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
1½ tl kanelia
½ tl pomeranssinkuorta jauhettuna
½ tl neilikkaa
6 keltuaista
- Pane uuni kuumenemaan 150 asteeseen
- Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan
- Halkaise vaniljatanko pitkittäin, raaputa siemenet kermamaitoon ja lisää joukkoon myös tanko. Lisää myös mausteet. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä
- Vatkaa keltuaisten rakenne rikki
- Siivilöi kermamaidosta vaniljatanko ja kaada kuuma neste munien joukkoon koko ajan sekoittaen
- Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin, kahvikuppeihin tai yhteen uuninkestävään kulhoon
- Nosta vuoat uunipannuun, jossa on kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä uunin alatasolla noin 60 minuuttia, kunnes kermavanukas on hyytynyt
- Jäähdytä ja pane vuoat jääkaappiin odottamaan tarjoilua
- Juuri ennen tarjoilua, sirottele ruskeaa sokeria pinnalle ja polta tohottimella. Voit koristella esim. vadelmilla. Tarjoile heti
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.