Vielä ehtii tehdä herkuiksi joulupöytään tai pikkuisiksi herkkulahjoiksi näitä helppoja fudgeja. Ne voit maustaa oman maun mukaan

Ohjeen nappasin Kakkukatrilta ja ohje houkutti, koska näiden teossa ei tarvinnut leikkiä mittarin kanssa. Itse ripottelin päälle murskattuja karkkitangon murusia

46E45C0B-39F4-488F-ABAD-296856BC37C5.jpg

400-500 g suklaata  ( itse laitoin n. 300g valkosuklaata ja 150 g maitosuklaata )

1 purkki ( 397 g ) kondensoitua maitoa

50 voita

lisäksi esim. karkkikeppejä murskattuna

muita vaihtoehtoja vaikka  pähkinät, kuivatut hedelmät tai marjat, limenkuoriraaste

 

- Laita suklaa , kondensoitu maito ja voi mikron kestävään astiaan

- Kuumenna täydellä teholla 1 min ja sekoittele massaa hiukan. Vielä löytyy joukosta sulamattomia paloja, ei huolta. Kuumenna seosta vielä 20 sekunnin jaksoissa välillä voimakkaasti sekoittaen, kunnes massa alkaa olla tasaisen sulanutta

- Kun seos on tasaista lisää joukkoon makuaineet ja kaada seos sen jälkeen vuokaan joka on vuorattu voidellulla leivinpaperilla. Pinnalle voit ripotella esim karkkitangon rouhetta 

- Jäähdytä fudgea viileässä väh. 2 tuntia ennen leikkaamista paloiksi/ yön yli

 

Pakkaa palaset kauniisti pieniin karkkirasioihin tai pieniin sellofaanipusseihin