Nämä ihanat cookiesit katoaa aikas nopsaa suihin...Tai voit koittaa jättää jotain tarjottavaksikin :D

Paahdettu valkosuklaa antaa kivan lisän kekseihin

IMG_7536.jpg

200 g voita

2 dl   sokeria

1 dl   fariinisokeria

2 tl   vaniljasokeria

   kananmunaa

2   dl     pistaaseja (kuorellisia, paahdettuja ja suolattuja)

150 g    valkosuklaata

5 dl     vehnäjauhoja

2 tl     leivinjauhetta

½   tl   inkivääriä

½    tl   pomeranssinkuorta jauhettuna

1   tl   kanelia

Koristeluun

2 dl      pistaaseja (kuorellisia, paahdettuja ja suolattuja

Kanelia

 

- Aloita paahtamalla valkosuklaata. Pilko suklaa pellille leivinpaperin päälle

Paahda muruja 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Suklaa ei sula paahtamisen aikana, mutta tummuu hieman. Vahdi, ettei suklaa pala

- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten

- Kuori ja rouhi pistaasit karkeasti. Lisää pistaasit ja suklaat taikinaan

- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan

- Leivo taikina jauhotetulla pöydällä kahdeksi, noin 50 cm:n tangoksi. Nosta tangot esimerkiksi leikkuulaudan päällä jääkaappiin. Anna jähmettyä vähintään tunti

- Kuori pinnalle tulevat pistaasit, ja rouhi ne  karkeasti

- Leikkaa taikinapötköt ohuiksi viipaleiksi. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle  pistaasimurskaa ja kanelia

- Paista pistaasi-valkosuklaacookieita 200-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia

 

IMG_7539.jpgIMG_7540.jpgIMG_7538.jpg

Hyvää joulukuun viidettä päivää!

Naisen voimakalenterin luukku 5

92785242-1D7C-422E-BE02-6691C6E77B09.jpg