Nämä ihanat cookiesit katoaa aikas nopsaa suihin...Tai voit koittaa jättää jotain tarjottavaksikin :D
Paahdettu valkosuklaa antaa kivan lisän kekseihin
200 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl pistaaseja (kuorellisia, paahdettuja ja suolattuja)
150 g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl inkivääriä
½ tl pomeranssinkuorta jauhettuna
1 tl kanelia
Koristeluun
2 dl pistaaseja (kuorellisia, paahdettuja ja suolattuja
Kanelia
- Aloita paahtamalla valkosuklaata. Pilko suklaa pellille leivinpaperin päälle
- Paahda muruja 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Suklaa ei sula paahtamisen aikana, mutta tummuu hieman. Vahdi, ettei suklaa pala
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten
- Kuori ja rouhi pistaasit karkeasti. Lisää pistaasit ja suklaat taikinaan
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan
- Leivo taikina jauhotetulla pöydällä kahdeksi, noin 50 cm:n tangoksi. Nosta tangot esimerkiksi leikkuulaudan päällä jääkaappiin. Anna jähmettyä vähintään tunti
- Kuori pinnalle tulevat pistaasit, ja rouhi ne karkeasti
- Leikkaa taikinapötköt ohuiksi viipaleiksi. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle pistaasimurskaa ja kanelia
- Paista pistaasi-valkosuklaacookieita 200-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia
Hyvää joulukuun viidettä päivää!
Naisen voimakalenterin luukku 5
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.