Kesää vielä odotellaan..Välistä saa nauttia ihanista auringonpaisteisista päivistä, ja ajoittan se lämmittääkin ihanasti.

Mikäli kesän odotusta ei jaksaisi millään, voi kaipuuta lievittää näillä kesäisen mansikkaisilla herkuilla. Kaupoissa olevat ulkolaiset tuoreet mansikat ovatkin olleet koko talven oikein maukkaita. Niitä on tullut hyvin usein ostettua ;)

 

Nämä kuppikakut ovat erittäin helppoja tehdä,  ja helppo muokata esim. eri marjoilla, suklaasattumilla tai pähkinöillä. Päälle nämä saivat maukkaan kerma-vaniljatuorejuustokuorrutteen. Itse maustoin vielä kirsikka- ja mansikka siirapilla puolet sekä viime vuonna Irlannista tuomallani cotton candy maulla toisen puolikkaan.

Päälle vielä tehty ja valuteltu marjasiirapista keiteltyä siirappia.

image.jpg

3.5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria ( josta ½ dl (bourbon)vaniljasokeria)
2 tl leivinjauhetta
1 dl Rekorderligin metsämarjasiideriä ( mansikka- tai muuta mehua) Tuote saatu blogiyhteistyön kautta
2 munaa
100g sulaa voita
1  dl  tuoreita mansikoita pilkottuna
 
- Sekoita kuivat aineet keskenään
- Lisää joukkoon neste, munat sekä sula voi. Sekoita
- Sekoita varovasti mansikanpalat joukkoon
- Jaa muffinivuokiin, paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 min
 
Kuorrute
2  dl  kermaa
100 g  vaniljatuorejuustoa
- Vatkaa kerma ja sekoita sekaan pehmennetty tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi ja jämäkäksi
Jos haluat, ärjää puolet haluamallasi elintarvike geelivärillä ja mausta esim. mansikka- tai kirsikkasiirapilla ( tai haluamallasi siirapilla ) 1 rkl.
Siirrä molemmat puoliskot pursotuspussiin ja pursottele haluamallasi tavalla. Itse kokeilin tähän Wiltonin kolmiväri pursotinta
 
Siiderisiirappi
Pullollinen Rekorderligin metsämarjasiideriä
1  dl  sokeria, josta 1/3 osa bourbon vaniliasokeria
- Kuumenna siideriä ja lisää sokeri sekaan. Keittele keskitasolla niin kauan kuin seos on muuttunut sakeaksi
 
image.jpg
Näitä ei voi jättää vain yhteen ;) .....
7image.jpg