Israelista rantautunut trendikakuksi nouseva keksipohjainen kakku. Tällainen tuli tehtyä viime kuussa esikoisen synttäreille. Pakkohan se oli testata.

Pohjana siis sitruunalla maustetusta mantelikeksitaikinasta tehdyt A -muotoiset pohjat, välissä kermaa, mascarponea, key lime tomusokeria ja limenkuoriraastetta. Päällä kaikkea ihanaa. Oli kyllä mukavan raikas ja keksi leikkaantui hyvin, vaikka sitä epäilinkin

2C2E6EC1-3CA3-4BB4-A8D4-470B60C9C553.jpg

100g sokeria
200g hienoja vehnäjauhoja
200g mantelijauhoa
1  rkl   kuivattua sitruunankuoriraastetta
2rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
200g kylmää voita
1 kananmunan valkuainen
 
- Laita kulhoon kuivat aineet. Lisää kuutioitu voi ja sekoita joko tehosekoittimen lapavispilällä tai käsin murumaiseksi. Lisää valkuainen ja sekoita taikina kiinteäksi palloksi. Laita kelmuun ja kylmään pariksi tunniksi
 
- Kaulitse taikina parin leivinpaperin välissä ja ota taikinalevystä kaksi (2) kirjainta tai numeroa sabluunan avulla. Kaulitseminen onnistuu parhaiten vain leivinpapereiden välissä, koska taikina on melko pehmeää ja sitä ei helposti saa pöydän pinnasta irroitettua. Sabluunan käyttö on myöskin suositeltavaa, jotta kuviot ovat varmasti samankokoisia
083B0012-BD47-4FA0-B9F0-AD389DA37FB3.jpg
- Paista 175 asteessa noin 10-12 minuuttia kullanruskeiksi. Anna jäähtyä ennen täyttöä ja käsittele varovasti. Ne hajoavat helposti.
-Ohje napattu Confetin sivuilta, paitsi että lisätty kuoriraaste -

B5C8B728-326A-4723-97F9-EEA3B9FDF57F.jpg