Näin syksyllä on saatavilla herkullisia kotimaisia omenoita. Ylensä olen saanut reilusti isäni omppupuista herkkuja, mutta nyt ei olla ehditty siellä päin käymään. Joten, oli tyydyttävä kaupasta ostamiin .

Tämän herkun tein Confetista saamaani pikuiseen kukkavuokaan, siihen riitti puolikas annos

IMG_7632.jpg

26 cm vuoka

Pohja:

2          kananmunaa

1     dl  sokeria

1    rkl  vaniljasokeria

1½  dl  turkkilaista jogurttia

1½  dl  vehnäjauhoa

1 1/4 dl perunajauhoja

1     tl     leivinjauhetta

1     tl     soodaa

Täyte:

700  g    omenaa viipaloituna/ pilkottuna

2     rkl   persikkamarmeladia ( tai omena/ aprikoosihilloa )

4    rkl    konjakkia

100 g    mantelilastuja

Kuorrutus:

25   g     voita

1½  dl     tomusokeria ( osa vaniljatomusokeria )

1     rkl    limen mehua

 

- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi

- Kaada voideltuun irtopohjavuokaan ( 26 cm ), jonka pohjalle on pingoitettu leivinpaperi

- Levitä taikinan päälle viipaloidut/ paloitellut omenanpalat

- Kiehauta marmeladi ja konjakki ja voitele omenat seoksella. Ripottele pinnalle mantelilastut

- Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 30 min. Anna jäähtyä

- Sekoita kuorrutteen ainekset yhteen ja valuttele piirakan pinnalle

IMG_7631.jpg