Näin syksyllä on saatavilla herkullisia kotimaisia omenoita. Ylensä olen saanut reilusti isäni omppupuista herkkuja, mutta nyt ei olla ehditty siellä päin käymään. Joten, oli tyydyttävä kaupasta ostamiin .
Tämän herkun tein Confetista saamaani pikuiseen kukkavuokaan, siihen riitti puolikas annos
26 cm vuoka
Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1½ dl turkkilaista jogurttia
1½ dl vehnäjauhoa
1 1/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
Täyte:
700 g omenaa viipaloituna/ pilkottuna
2 rkl persikkamarmeladia ( tai omena/ aprikoosihilloa )
4 rkl konjakkia
100 g mantelilastuja
Kuorrutus:
25 g voita
1½ dl tomusokeria ( osa vaniljatomusokeria )
1 rkl limen mehua
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi
- Kaada voideltuun irtopohjavuokaan ( 26 cm ), jonka pohjalle on pingoitettu leivinpaperi
- Levitä taikinan päälle viipaloidut/ paloitellut omenanpalat
- Kiehauta marmeladi ja konjakki ja voitele omenat seoksella. Ripottele pinnalle mantelilastut
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 30 min. Anna jäähtyä
- Sekoita kuorrutteen ainekset yhteen ja valuttele piirakan pinnalle
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.