Parikymmentä kipaletta sulaneita lumiukkoja lähti jouluaatoksi toiseen kotiin.

10431538_980637531996343_280008943948384

Piparin päälle laitettu puolikas vihreä kuula joka päällystetty pikeerillä.

Koska Lontoosta tuli mukana makutomuja, tein apple toffeen makuisesta pikeerin. Ja oivoi mikä tuoksu!

Pikeeri

1 valkuainen
1 ½ - 3 dl tomusokeria ( ½ makutomua)
pari tippaa sitruunamehua/tiivistettä tai etikkaa
  

- Vatkaa valkuaista ja hieman tomusokeria sähkövatkaimella, kunnes seos on selkeän valkoista. Älä vatkaa kuitenkaan liikaa ettei seokseen tule paljon ilmakuplia
-  Sekoita joukkoon sitruunamehu/etikka ja loput tomusokerista
-  Jatka vatkaamista hetken aikaa. Tomusokeria voi lisätä tarvittaessa, kunnes koostumus on oikea

Pursotuksia varten pikeeri saa olla jämäkkää, jolloin tomusokeria menee 2-3dl. Jos kananmuna on iso ( L koko ), tomusokeria voi tarvita melkein 4dl. Laajoille pinnoille levitystä varten menee noin 1,5dl.

- Pursota lumiukon rajat jämäkällä pikeerillä ja valuta päälle löysempää pikeeriä niin, että kuula peittyy. Tasoittaa voit reunoille coktailtikun avulla

- Nenä ja silmät/suut tehty sokerimassasta, kädet sulatetusta suklaasta spritsaten ja napit syötävää confettia

1933893_980637545329675_7527982157540130