Parikymmentä kipaletta sulaneita lumiukkoja lähti jouluaatoksi toiseen kotiin.
Piparin päälle laitettu puolikas vihreä kuula joka päällystetty pikeerillä.
Koska Lontoosta tuli mukana makutomuja, tein apple toffeen makuisesta pikeerin. Ja oivoi mikä tuoksu!
Pikeeri
- Vatkaa valkuaista ja hieman tomusokeria sähkövatkaimella, kunnes seos on selkeän valkoista. Älä vatkaa kuitenkaan liikaa ettei seokseen tule paljon ilmakuplia
- Sekoita joukkoon sitruunamehu/etikka ja loput tomusokerista
- Jatka vatkaamista hetken aikaa. Tomusokeria voi lisätä tarvittaessa, kunnes koostumus on oikea
Pursotuksia varten pikeeri saa olla jämäkkää, jolloin tomusokeria menee 2-3dl. Jos kananmuna on iso ( L koko ), tomusokeria voi tarvita melkein 4dl. Laajoille pinnoille levitystä varten menee noin 1,5dl.
- Pursota lumiukon rajat jämäkällä pikeerillä ja valuta päälle löysempää pikeeriä niin, että kuula peittyy. Tasoittaa voit reunoille coktailtikun avulla
- Nenä ja silmät/suut tehty sokerimassasta, kädet sulatetusta suklaasta spritsaten ja napit syötävää confettia
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.