Nämä herkulliset ja mehevät muffinit teet kädenkäänteessä, ilman vatkaamista ja yhdellä kulholla. Marjat voit korvata jollain muulla marjalla, esim. mustikalla tai mansikalla
Vadelmamuffinit (n. 12 kpl isoja/ 24 mini )
3½ dl vehnäjauhoja / glut. jauhoja
1½ dl sokeria + ½ dl vaniljasokeria
2 tl leivinjauetta
1 dl sulatettua margariinia
1 dl kermaa
2 kananmunaa
2 dl vadelmia
1 dl punaherukoita
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
- Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon, sekoita
- Lisää sulatettu ja jäähtynyt margariini, kerma ja kananmunat, sekoita hyvin
- Lisää viimeisenä jäiset vadelmat ja punaherukat ja sekoita ne varovasti taikinan sekaan, varo vadelmien hajoamista
- Jaa taikina muffinssivuokiin lusikalla. Jätä hieman kohoamisvaraa
- Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla (hammastikku tai cocktailtikku), kun muffinit alkavat näyttää hyviltä
Valkosuklaakuorrute
2 dl vispikermaa
50 g sitruunatuorejuustoa
70 g valkosuklaata
- Sulata vesihauteessa suklaa
- Vaahdota kerma. Lisää notkistettu tuorejuusto ja sula suklaa koko ajan sekoittaen
- Pursota mufinien päälle
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.