Kesäjuhliin oli pakko kokeilla vihdoinkin omatekoista jäätelöä, Ja oi nam kun ne vei kielen!!
Vasemmalta; Baileys-, vanhanajan vanilja- ja suklaahippujäätelöt
Suklaahippujäätelö
(n. 1,5 litraa)
4 3/4 dl kuohukermaa
1 prk (379g) makeutettua kondensoitua maitoa
100g rouhittua suklaata
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma melko kovaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito suoraan purkista keittämättä ja kääntele varovasti sekaan. Lisää suklaarouhe.
Kaada seos pakastuksen kestävään vuokaan ja tasoita pinta. Laita kansi päälle tai peitä kelmulla. Laita pakastimeen yön yli. Ota hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Tarjoa kinuskikastikkeen ja tuoreiden marjojen kera.
Vanhanajan vaniljajäätelö
8 munankeltuaista
2 dl sokeria
3 dl maitoa
4 dl kuohukermaa
2 dl glukoosisiirappia
1 vaniljatangon siement
Aloita vatkaamalla keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Kiehauta maito, kerma, glukoosisiirappi ja vanilja kattilassa.
Vatkaa kuuma kerma/maito seos keltuais/sokeriseokseen. Lisää nestettä vähän kerrallaan koko ajan hyvin sekoittaen jotta kananmunat eivät kokkeloidu.
Jäähdytä seosta ainakin tunti ennen pakastamista.
Laita seos pakastimeen ja sekoita pari kertaa hyvin pakastuksen aikana jotta koostumus säilyy mahdollisimman sileänä ja kuohkeana.
Jäädytä yön yli.
*Tämän ohjeen nappasin Ruokasurffausta -blogista, jonka alkuperäinen ohje oli Tanyan elämää
Baileys jäätelö
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.