Siskon synttärikaveille vein ihanaa piirakkaa
Taikina
100 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 maustemitta suolaa
2 rkl vettä
Täyte
150 g savustettuja kinkkusuikaleita ( itse käytin Korpelaa)
1/2 sipuli
3 dl emmentaljuustoraastetta
3 kananmunaa
1 ½ dl kuohukermaa
1 ½ dl maitoa
2 maustemittaa suolaa
½ maustemitta jauhettua mustapippuria
-Leikkaa voi paloiksi. Nypi voi, jauhot ja suola taikinaksi, työstä nopeasti vesi taikinaan käsillä. Pyöräytä taikina kelmuun ja anna seistä jääkaapissa 30 minuuttia, sen aikaa kun teet täytteen.
- Sekoita munat, kerma, maito ja kerma. Lisää suola ja pippuri. Anna seistä hetken , jotta juustosta imeytyy makua
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.Pilko sipuli pieneksi ja kuullota tilkassa öljyä, lisää kinkkusuikaleet ja ruskista kevyesti. Anna jäähtyä
- Kauli taikina noin 3 mm paksuksi, pyöreäksi levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka . Ripottele piirakkapohjalle kinkkusuikaleet ja kaada täyte päälle. Paista piirakkaa uunin keskitason alapuolella ensin 240 asteessa ja loppuvaiheessa miedommassa lämmössä, yhteensä noin 25-35 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Maistuu lämpimänä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.