Sain kunnian tehdä herkkuja työkaverini lapsen rippijuhliin. Tässä yksi, suolainen herkku

16939478_10154614323167880_5131186332397

Kakku 25 hengelle mitoitettu

30    täysjyvä Reilu paahtoleipäviipaleita

Täyte 1 ( kahteen väliin )

350  g  mascarponea

200   g   ruohosipulituorejuustoa

150  g  kermaviiliä

160  g  parmankinkkua hienonnettuna

1          punasipuli silputtuna

25   g   aurinkokuivattua tomaattia silputtuna

1/4  tl    mustapippuria

2    dl    vispikermaa

½   dl     tuoretta basilikaa

35   g      rucolaa

 

Täyte 2

1 punainen paprika
1   dl  pakastemaissia

½   dl  silputtua ruohosipulia
400 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g ranskankermaa
mustapippuria
suolaa

Kostutus

2     dl      kevytmaitoa

 

Koristeluun

3   dl      Flora kuohua

200 g       tuorejuustoa

suolaa, mustapippuria

Esim. ruohosipulia, hunajamelonia, kurkkua, rucolaa, paahdettua parmankinkkua...

----------------------------------------------------------------------------

 

 

- Tee täyte 1

 

- Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon silputtu kinkku, sipuli ja tomaatit. Mausta mustapippurilla ja halutessasi suolalla ( ei kyllä tarvitse )

- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon

- Valmista Täyte 2

- Pehmennä tuorejuusto ranskankerman kanssa, lisää maissit ja pilkottu paprika. mausta

 

- Leikkaa leivistä reunat pois. Varmista, että leipäpalat ovat samankokoisia

- Lado yhteensä 7 ½ leipäviipaletta alakerrokseksi  leivinpaperin tai kelmun päälle,  Kostuta maidolla

 

- Levitä puolet täytteestä leiville. Silppua basilika ja rucola. Levitä puolet täytteen päälle. Lado päälle uusi kerros leipiä . Täytä Täyte 2 :llä . Lado päälle taas uusi kerros leipiä ja kostuta. Toista vielä kolmannen täytevälin kanssa samoin ( täyte 1 loppu puolet )

- Lado pinnalle loput leivistä ja kostuta hyvin

- Kääri kakku tiukkaan pakettiin elmukelmun sisälle ja pane päälle paino, vaikka puinen leikkuulauta. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Itse laitan ympärille vielä säädettävät suorakulmioreunat

- Irrottele kelmu ja nosta tarjoiluvati parmankinkkukakun päälle ja käännä ympäri

- Vatkaa kerma ja lisää notkistettu tuorejuusto. Lisää mausteita maun mukaan. Peitä kakku seoksella, voit halutessasi pursotella reunoille

- Koristele kakku pannulla paahdetuilla ilmakuivatunkinkun silpulla, kurkulla, ruohosipulilla ja rucolalla. Koverra palloraudalla melonista palloja ja levittele kakun päälle

Mielikuvitus taas vain rajana :D