Tämän herkullisen sämpyläreseptin bongasin uudesta Maku -lehdestä. Suosittelen!

Porkkanamehu korvattu vaan appelsiinimehulla

IMG_4486-normal.jpg

10 kpl

2  ½  dl  appelsiinimehua

25     g   hiivaa

1        dl  hienoa porkkanaraastetta

1       dl  auringonkukansiemeniä

2       rkl hunajaa

1        tl   suolaa

4        dl  hiivaleipäjauhoja

½       dl  rypsiöljyä

PÄÄLLE

auringonkukansiemeniä

- Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Lisää porkkanaraaste ja muut mausteet

- Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Kisää loppuvaiheessa öljy. Vaivaa n. 10 min, kunnes taikina on kimmoisaa

- Kohota lämpöisessä paikassa n. ½ h

- Leivo jauhotetulla tasolla taikinasta pötkö ja pilko 10 osaan. Pyörittele palloiksi. Kohota vielä liinan alla ½ h

- Leikkaa saksilla 6 viiltoa sämpylöihin ja sivele vedellä, ripottele auringonkukansiemeniä

- Paista 225 asteessa n. 10-15 min